Retail & FMCG – Sinteza săptămânii 30 mai – 3 iunie 2022

Retail & FMCG – Principalele titluri din retailul alimentar şi industria bunurilor de larg consum (FMCG) din România, în sinteza săptămânii 30 mai – 3 iunie 2022.

În perioada 26 – 27 octombrie 2022, va avea loc evenimentul EXPO RETAIL 2022 – Digital, Green & Tech, expoziția dedicată tehnologiei, echipamentelor, soluțiilor și serviciilor pentru retail & eCommerce & industria FMCG. Expoziția va avea și o componentă aplicată prin intermediul B2B Meetings, platforma online care programează întâlniri de business în cele două zile ale expoziției. Evenimentul EXPO RETAIL 2022, care se va desfășura la Combinatul Fondului Plastic – sala Senat – București, este organizat de publicația de business retail-FMCG.ro.

Rezervă un stand până la data de 30 iunie 2022 și beneficiezi de un discount de 10%!

ProfiRetail

PROFI, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat în luna mai 2022 un număr de 13 magazine. Cu aceste deschideri, rețeaua națională ajunge la 1.585 de magazine.

Carrefour România a lansat în colaborare cu Primăria Municipiului Ploiești și Asociația Dezvoltarea Europeană a Comunității Locale proiectul „Livada Educațională”, prin care oferă un spațiu dedicat orelor de studiu în aer liber pentru preșcolari, elevi și studenți, în incinta Parcului Municipal Ploiești Vest.

Auchan Retail prezintă Planul pentru Climat 2030 privind combaterea schimbărilor climatice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, cu care și-a definitivat ambițiile pentru climat 2030, în concordanță cu Acordul de la Paris, cu privire la limitarea încălzirii globale la 1.5 grade Celsius sau cu mult sub 2 grade Celsius

FMCG

HELL ENERGY, liderul pieței de băuturi energizante din România, a lansat două noi arome, în ediție limitată. În 2022, vedetele sezonului sunt Summer Cool Sun Smiles, cu aromă de căpșune și rubarbă și Summer Cool Sun Likes, cu aromă de soc.

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume, a adaptat în premieră în România, ghidurile de nutriție NutriPorția și VeggiePorția în limbajul Braille, concepute special pentru a ajuta persoanele cu dizabilități de vedere să–și pregătească singure preparate echilibrate nutrițional și sănătoase.

E-commerce

Auchan România a lansat primul magazin Auchan Express, în platforma Glovo, cu livrarea comenzilor în 15 minute. Conceptul are la bază pregătirea comenzilor în unități dedicate aparținând Auchan, care nu sunt deschise clienților, și vânzarea pe platformele partenerilor de livrare rapidă. Primul Auchan Express este destinat locuitorilor din zona Pipera. Retailerul își propune amenajarea mai multor astfel de spații de tip darkstore în București până la finalul anului.

Servicii

Compania DAAS, parte a grupului internațional EPTA, a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 43.5 mil euro, iar în primul trimestru al lui 2022 a înregistrat un avans de circa 57% față de estimări.

Smart ID Dynamics, lider independent pe piața locală a automatizărilor industriale, susținut de fondul de investiții SARMIS Capital, a preluat integral furnizorul brașovean de soluții software integrate Spectrumcompanie cu peste 20 de ani de experiență în asigurarea de soluții software, hardware și de suport post-implementare pentru clienții săi.

Revolut, super aplicația financiară cu peste 18 milioane de clienți la nivel global din care mai mult de 1,7 milioane în România, și Bringo, aplicația specializată în  cumpărături online și livrare la domiciliu, au anunțat un parteneriat pentru a oferi un nou beneficiu clienților din România.

g7 Marketing, un jucător cheie în industria românească de retail marketing, a anunțat afilierea la WaveCrest Group, agenția de shopper & experience marketing lider în Scandinavia.

Evenimente

Personalități românești, branduri și organizații care s-au impus ca repere ale excelenței pe plan național și internațional în business, cultură, sport, sustenabilitate și societate au fost premiate pe data de 31 mai 2022, în cadrul celei de-a V-a ediții a Galei Valori de România.

News from Romania

Romanian FMCG Retail – For all our readers abroad, these are the most important news from Romanian FMCG Retail Market and FMCG industry, in May 2022, provided by retail-FMCG.ro, the most read B2B publication in online, in Romania, from retail & FMCG niche.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *