ZaharulOradea

Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna decembrie 2016

În luna decembrie 2016, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, un număr de 51 de magazine, faţă de cele 33 de unități deschise în luna precedentă.

supermarket12Retailerul PROFI a încheiat luna decembrie cu un total de 13 inaugurări, fiind rețeaua cu cea mai mare extindere geografică din România, ajungând să încheie anul cu 501 unități, în 257 de localități din toate județele și municipiul București.

Credit Foto: shutterstock.com

Cu ocazia atingerii pragului de 500 de magazine în România, PROFI a organizat în perioada 17 – 26 decembrie seria de evenimente desfășurate sub numele de Țara PROFI, în Centrul nou din oraşul Brașov cu diferite activităti: târg, concerte, tehnologie high-tech, sală de cinema 7D, jocuri digitale și multe altele.

Mega Image a deschis în luna decembrie 15 magazine noi sub brandurle de retail Mega Image şi Shop&Go, reţeaua ajungând să numere la sfârșitul anului 522 de unități în Bucureşti, Giurgiu, Ilfov şi alte oraşe din ţară.

REWE România a continuat planul de extindere cu deschiderea a 14 magazine Penny Market, în 13 județe din România, finalizând astfel anul cu 200 de magazine pe teritoriul țării. Pe lângă cele 14 magazine, unitatea XXL Mega Discount din Brașov a fost redeschisă sub brandul de retail Penny Market, astfel rețeaua ajungând la un număr de 200 de magazine.

Carrefour a deschis în luna decembrie 6 magazine noi, un hipermarket Carrefour în Piatra Neamț și 5 magazine Carrefour Market, mai precis Market Boldeşti Scăeni, Market Giroc, Market Navodari 15 Est, Market Botoşani Piaţa Mare și Market Băicoi.

Grupul Carrefour a ajuns să numere la sfârșitul anului 292 de magazine dintre care 32 hipermarketuri ‘Carrefour’, 119 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro si 86 de magazine Billa.

Totodată, Carrefour a anunţat transferul a două magazine Market din Brăila către Societatea Zanfir SNC, ca urmare a angajamentului luat faţă de Consiliul Concurenţei, în momentul preluării rețelei Billa România.

Kaufland România a deschis 2 magazine în luna decembrie, retailerul finalizând anul cu 112 magazine pe întreg teritoriul țării. Este vorba despre un nou magazin în Râmnicu Vâlcea și primul hipermarket din municipiul Codlea, județul Brașov.

Lidl a inaugurat un nou magazin în Cluj-Napoca, reţeaua naţională finalizând anul cu 204 unităţi. Acesta este cel de-al 7-lea magazin Lidl din oraşul Cluj-Napoca (inclusiv magazinul din Floreşti).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna decembrie 2016

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: