Situația deschiderilor de magazine din retailul alimentar din România, în luna iulie 2021

În luna iulie 2021, în retailul alimentar din România au fost deschise, în total, 21 magazine. Acest calcul include doar deschiderile de magazine comunicate oficial. În luna iulie 2021, retailerii care au inaugurat magazine sunt: Profi, Lidl, Kaufland, Mega Image, PENNY și Carrefour. Profi a trecut de pragul de 1.500 de magazine.

Profi - retailerul alimentar

Profi

Profi, retailerul ce deține rețeaua cu cea mai mare acoperire națională și cu cele mai multe magazine din România, a inaugurat în luna iulie 2021 un număr de 11 magazine, deschideri cu care retailerul depășește pragul de 1.500 de magazine la nivel național.

Dintre cele 11 magazine deschise în luna iulie 2021, două unități sunt în format Standard (supermarket), patru sunt în format City, formatul de proximitate, mai restrâns ca suprafață de vânzare și cinci unități sunt în format Loco, formatul dedicat zonei rurale.

Lidl

Lidl România a inaugurat în luna iulie 2021 două magazine noi în Chișineu-Cris, județul Arad, și unul în orașul Oradea, județul Bihor. Cu aceste doua deschideri, retailerul ajunge la o rețea de 299 de magazine. Tot în luna iulie, retailerul a anunțat că Marco Giudici va prelua poziția de CEO al Lidl România începând cu data de 1 noiembrie 2021, în urma plecării din companie a fostului CEO, Frank Wagner.

Kaufland

Kaufland a continuat să investească în România în luna iulie 2021 și a deschis un magazin în Voluntari, județul Ilfov, ajungând la o rețea națională de 144 hipermarketuri. Prin această deschidere compania va crea peste 85 de locuri de muncă noi ce sprijină dezvoltarea comunității locale.

Mega Image

În luna iulie 2021, retailerul Mega Image a deschis un număr de 5 magazine, dintre care trei sunt sub brandul de retail Shop&Go (în Constanța, Cluj-Napoca și București) și două sunt sub brandul de retail Mega Image (în București și Tunari – Ilfov).

PENNY

Discounterul PENNY și-a continuat planul de expansiune în retailerul alimentar din România prin deschiderea unui nou magazin în Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov. Astfel, rețeaua PENNY a ajuns la un număr total de 284 de magazine. Până la sfârșitul anului 2021 vor fi deschise 300 de magazine, iar în 2029, retailerul își propune să atingă cifra de 600 de magazine. În materie de logistică, anul acesta retailerul va inaugura cel de-al patrula depozit de la Filiași, județul Dolj.

Carrefour

În luna iulie 2021, retailerul Carrefour a deschis un magazin Carrefour Express în Cluj-Napoca, pe strada Nicolae Steinhardt.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *