Rezultate financiare, pe scurt

În această săptămână mai multe companii de retail şi FMCG şi-au publicat rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2013.

retail-banner-728

Vânzările grupului francez Carrefour au scăzut cu 1,3% în primul trimestru, la 20,83 miliarde de euro, rezultatul fiind afectat de impactul negativ al cursului valutar. Vânzările exclud operaţiunile închise sau vândute din Grecia, Singapore, Columbia, Malaezia şi Indonezia. Dacă se exclude şi impactul cursului valutar, de 2,6 puncte procentuale, retailerul a înregistrat o creştere de 1,3% a vânzărilor faţă de perioada similară a anului anterior, după ce avansul de pe pieţele emergente a compensat declinul din Europa.

Grupul britanic Tesco a raportat prima scădere anuală a vânzărilor din ultimii 20 de ani şi a confirmat intenţia de a a ieşi de pe piaţa nord-americană. Profitul Tesco a înregistrat o scădere de 13%, la 3.4 miliarde £.

Compania PepsiCo Inc a raportat profituri peste aşteptări deoarece majorarea preţurilor a ajutat la creşterea marjei de profit. Astfel, pe primul trimestru din 2013, compania a raportat un profit net de 1,08 miliarde de dolari, iar veniturile au crescut cu aproximativ 1%, la 12,58 miliarde de dolari.

Compania americană Coca-Cola şi toate subsidiarele ei au înregistrat în primele 3 luni ale anului (încheiate pe 29 martie) o creştere a vânzărilor în volum de 4%, cu o creştere de 3% pentru Coca-Cola Americas şi de 5% pentru Coca-Cola International. Veniturile nete au fost în scădere cu 1%.

Un început bun de an pentru Danone cu o creștere organică de 5,6% în primul trimestru.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *