Mercedes-Benz eVito Furgon, autoutilitara 100% electrică de dimensiuni medii, potrivită pentru livrările urbane

Lansat în toamna lui 2017, Mercedes-Benz eVito Furgon este un model 100% electric pregătit pentru drumurile din România și foarte potrivit pentru distribuitorii din industria FMCG și companiile de curierat, cu livrări realizate în mediul urban, dar și pentru antreprenorii din industria HoReCa sau pentru comercianții independenți.

Mercedes-Benz eVito Furgon

Mercedes-Benz eVito Furgon este o autoutilitară de dimensiuni medii, cu înmatriculare de autovehicul comercial, adaptat în special pentru traficul aglomerat din zona urbană și este destinat companiilor de livrare (curierat), distribuitorilor din industria FMCG, antreprenorilor din HoReCa și din sectorul cofetărie și patiserie sau altor comercianți independenți.

Cu modelul eVito Furgon, divizia Mercedes-Benz Vans continuă promisiunea de a oferi modele electrice pentru toate liniile de autovehicule comerciale ușoare, cu o strategie de mobilitate electrică ce se bazează pe cele cinci elemente principale – un ecosistem holistic, expertiză în industrie, profitabilitate, co-crearea și dezvoltarea tehnologiei împreună cu specialiștii Daimler.

Mercedes-Benz eVito FurgonAutonomie, încărcarea bateriei

Mercedes-Benz eVito Furgon are o autonomie combinată de maxim 150 km, în regim mixt, conform ciclului WLTP, la o sarcină utilă de aproximativ 1.000 kg și volum de încărcare de până la 6,6 m cubi.

Chiar și în condiții nefavorabile, cum ar fi temperaturi scăzute, cu bateria încarcată complet poate ajunge la o autonomie de 100 km. Cum, în medie, un autovehicul comercial ușor parcurge mai puțin de 99 km/ zi, autoutilitara eVito Furgon de dimensiuni medii este mai mult decât potrivită pentru livrări last-mile sau trasee mai extinse.

Mercedes-Benz eVito Furgon are o putere a motorului de 85 kW (116 CP) și cuplu de până la 295 Nm, iar consumul de energie elctrică combinat este 26,6 – 26,7 kWh/100 km, conform ciclului WLTP. Se poate opta pentru o viteză maximă de 80 km/h, care îndeplinește toate cerințele din traficul urban, păstrând în același timp energia și creșterea autonomiei, sau pentru o viteză maximă de până la 120 km/h.

Recomandări

Capacitatea bateriei sale este de 35 kWh și poate fi complet încărcată, de la zero la 100%, în aproximativ șase ore, doar cu curent alternativ, în modul normal. Modul fast charge (cu încărcare cu curent continuu) nu este încă disponibil pe eVito. Pentru o baterie cu o viață cât mai lungă, specialiștii de la Daimler nu recomandă încărcarea până la 100% a bateriei, ci a unui procent maxim de 80%. De asemenea, recomandat este ca bateria să fie încărcată când ajunge la 20%.

Pentru o companie care are una sau mai multe astfel de autoutilitare, ideal este ca încărcarea să aibă loc pe timpul nopții la stațiile proprii de încarcare, iar a doua zi să fie gata de drum. În plus, eVito poate fi încărcat și de la prizele normale (încarcare domestică), cu ajutorul unui cablu special, disponibil din fabrică sau de la partenerul Mercedes-Benz.

Infrastructura de stații de încărcare pentru mașini electrice din România este într-o continuă dezvoltare și este corelată cu numărul de automobile electrice achiziționate. Pentru oricine deține sau operează un model 100% electric sau hybrid plug-in, stațiile de încărcare pot fi identificate folosind aplicația mobilă www.plugshare.com.

Mercedes-Benz eVito Furgon

Mercedes-Benz eVito Furgon: condus fără trepidații, zero emisii, interior minimalist și dotări minime

Ca toate modelele electrice, Mercedes-Benz eVito furgon asigură un condus confortabil, fără trepidații și zgomot și fără emisii CO2. Varianta electrică a modelului eVito este la fel de funcțional, sigur și comfortabil precum Mercedes-Benz Vito. În cabină sunt disponibile și două locuri pentru pasageri.

De asemenea, sisteme precum Active Brake Assist, DISTRONIC și oglinda retrovizoare digitală extind gama de sisteme de asistență din dotarea eVito, oferind o experiență de conducere foarte plăcută.

Pe lângă costurile de operare – autonomie, service, consumabile, pentru un utilizator de autoutilitară sunt foarte importante și costurile de achiziție, iar Mercedes-Bez eVito a fost construit având la bază aceste două coordonate de cost. Astfel, Mercedes-Benz eVito Furgon are dotări minime, fără multe dintre caracteristicile obișnuite ale unei mașini, care ar afecta autonomia, precum: display-ul central, radioul, navigația, încălzirea în scaune etc.

Autonomia și consumul pot fi optimizate – moduri de condus și sistemul de recuperare

Pentru o gestiune mai eficiență a autonomiei, Mercedes-Benz eVito Furgon are mai multe moduri de condus: Modul Eco – modul default la pornirea mașinii, Modul Eco+ și Modul Confort.

Atunci când șoferul ia piciorul de pe accelerație sau frânează, sistemul mașinii intră în recuperare, iar prin intermediul unui invertor, energia rezultată din recuperare este transformată în curent electric.

Recuperarea poate fi reglată la Mercedes-Benz eVito Furgon prin intermediul unor padele situate în spatele volanului (una cu minus și una cu plus). “Minus”, în cazul de față, înseamnă capacitate mărită de recuperare, mototul electric având o frânare generată de motorul electric mai accentuată, pe când plus înseamnă o capacitate mai mică de recuperare, cu o frânare mai mică.

Astfel, sunt disponibile 4 niveluri de recuperare: D- (recuperarea maximă), D, D+ și D++ (recuperarea minimă). La o exploatare corectă, din punctul de vedere al recuperării, autonomia este mărită cu cca. 20 – 30 de km.

Sistemul de recuperare contribuie, de asemenea, la scăderea costurilor legate de exploatarea mașinii, iar unul dintre elementele importante este sistemul de frânare, a cărui componente vor avea o viață mai lungă (plăcuțe și discuri de frână, lichid de frână etc).

Mercedes-Benz eVito Furgon

Flexibilitate și adaptare pentru spațiul de încărcare Mercedes-Benz eVito Furgon

Modelul electric își demonstrează flexibilitatea și adaptarea la cerințele și așteptările clienților pentru utilizarea de zi cu zi, oferind totodată un spațiu de încărcare generos. Mercedes-Benz eVito Furgon are o capacitate de încărcare utilă de maxim 1.032 kg și un volum maxim de încărcare de 6,6 metri cubi, greutatea brută maximă a vehiculului fiind de 3.200 kg. Bateria electrică este amplasată sub caroserie și nu afectează capacitatea de încărcare a autovehiculului.

Pentru încărcare, Mercedes-Benz are disponibile două uși pe partea din spate, cu deschidere normală și o ușă glisantă pe partea din dreapta a mașinii. Înălțimea autovehiculului de sub 2 metri permite intrarea fără probleme în majoritatea garajelor, parcărilor subterane și spălătoriilor auto.

Confort și siguranță

Fie că este vorba despre un drum rural accidentat, de un drum urban sau de o autostradă perfect plană, sistemul AIRMATIC ajustează suspensia la condițiile necesare.

Mercedes-Benz eVito Furgon este un adevărat Mercedes-Benz în ceea ce privește siguranța. Sistemul de propulsie, bateria și cablurile de înaltă tensiune sunt izolate, iar dacă senzorii detectează un accident, alimentarea cu energie este decuplată automat.

Mercedes-Benz eVito Furgon: preț

Prețul autovehicului Mercedes-Benz eVito este de la  50208 euro (TVA inclus). Autovehiculul beneficiază de ecotichetul în valoare de de 45.000 lei, prin programul Rabla Plus, dar in funcție de profilul de activitate al companiei și de codul CAEN, conform ghidului Administației Fondului Pentru Mediu. Garanția bateriei este de 8 ani.

Mercedes-Benz Financial Services oferă condiții atractive de leasing financiar.

AICI puteți solicita un drive test cu orice autovehicul comercial ușor Mercedes-Benz.

Mai multe informatii pe www.mercedes-benz.ro/vans/ro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *