19 companii românești din domeniul agroalimentar prezente la IFE 2015

România are pavilion naţional la Târgul Internaţional Food & Drink Event (IFE 2015) în care expun 19 companii româneşti din domeniul agroalimentar, conform Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).

IFEEvenimentul se desfăşoară la Londra, în perioada 22-25 martie 2015. În pavilionul naţional, organizat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR) şi cu sprijinul BPCE Londra, pe o suprafaţă de 111 mp, amplasat în secţiunea ‘Walk the World’ din zona centrală a expoziţiei, companiile româneşti şi-au prezentat produsele (carne de vită şi pui, preparate din carne, patiserie şi dulciuri, conserve de legume şi fructe, fructe confiate, dulceţuri, produse lactate, bere şi altele).

Pavilionul naţional a fost vizitat de Ion Jinga, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britaniei şi Irlandei de Nord, acesta abordând subiecte referitoare la capacităţile de producţie, relaţiile şi strategiile de export pe piaţa Marii Britanii, precum şi aşteptările producătorilor români din domeniul agroalimentar.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Londra are loc în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat, coordonat în parteneriat public-privat prin Consiliul de Export, prin care se caută identificarea unor noi oportunităţi de afaceri pentru producătorii români şi, în acelaşi timp, realizarea diversificării geografice şi structurale a ofertei româneşti de export.

În anul 2014, volumul schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,487 miliarde de euro, în creştere cu 6,32%. Exportul românesc în Marea Britanie a însumat 2,153 miliarde euro, în creştere cu 6,09%. Firmele româneşti au exportat produse agroalimentare în Marea Britanie în valoare de circa 112 milioane euro, reprezentând o creştere cu 19% comparativ cu 2013.

Excedentul balanţei comerciale a României cu Marea Britanie a fost de 819,1 milioane euro.

Târgul Internaţional Food & Drink Event este cea mai importantă manifestare expoziţională de profil alimentar din Marea Britanie, care se organizează odată la doi ani. La această ediţie expun peste 1.350 de companii din 57 de ţări, fiind estimată prezenţa a peste 30.000 de vizitatori.

Sursa: Agerpres

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *