Concluzii după WOF EXPO Bratislava, evenimentul B2B dedicat întregului lanț de aprovizionare, cu focus pe logistică

În perioada 6 – 8 octombrie 2021, a avut loc la Bratislava – Slovacia WOF EXPO (World of Freight), evenimentul B2B internațional dedicat întregului lanț de aprovizionare, cu focus pe logistică. Evenimentul s-a desfăsurat cu sprijinul Ministerului Transportului și Construcțiilor din Slovacia și cu suportul regiunii autonome Bratislava. Pentru 3 zile, WOF EXPO a fost principalul hub logistic din regiunea CEE, oferind numeroase oportunități de afaceri în întreaga regiune. WOF EXPO se va desfășura și în România, la București, în 2023, în parteneriat cu compania Retail FMCG Media, unicul partener pentru România al WOF EXPO.

wof expo

WOF EXPO a adunat la ediția din acest an 120 de speakeri de top, în 43 de discuții cu experți din lumea transportului, logisticii și a comerțului online. Dacă nu ai avut oportunitatea de a participa fizic, evenimentul hibrid a oferit flexibilitate prin platforma de live streaming. Arhiva cu discuțiile selectate din panelurile conferinței poate fi găsită aici.

De-a lungul a celor trei zile, evenimentul a întâmpinat vizitatori din peste 30 de țări. Expoziția a adus împreună furnizori de soluții pentru lanțurile de aprovizionare pentru a crește eficiența în logistică și pentru a îmbunătăți transparența și sistematizarea proceselor. Companiile precum Cargomind, CEVA Logistics, Packeta Group, GLS Slovakia, FEDEX, LOT Polish Airlines, Turkish Cargo, Budapest Airport și mulți alții s-au prezentat soluțiile în cadrul expoziției.

Importanța și unicitatea evenimentului WOF EXPO au rezistat nu numai pentru subiectele actuale fierbinți din domeniul transportului și al economiei, dar și pentru faptul că această conferință aduce împreună jucători internaționali importanți. În timpul conferinței, mai mult de 120 de experți și-au împărtășit opiniile despre digitalizarea în domeniul transportului, al inovațiilor în pionierat, precum și despre impactul situației pandemice asupra industriei și a economiei.

Atenția a fost, de asemenea, pusă pe tehnologiile inteligente și problemele actuale ale securității cibernetice din domeniul inteligenței artificiale și al IoT (Internet of Things). Alte dezbateri importante au fost despre tranziția la climatul neutru al economiei, despre subiectele politice europene și despre BREXIT. Concluziile conferinței au adus noi idei pentru schimbările strategice din lanțurile de aprovizionare și transport.

Ce face ca WOF Expo să fie inovativ și remarcabil?

Networking-ul este o piatră de temelie pentru a face afaceri, tocmai de aceea WOF EXPO se axează pe socializare și pe oferirea de oportunități de business. Chiar și înainte de eveniment, participanții puteau să își programeze întâlniri de business prin intermediul instrumentului online de digital networking. Întâlnirile de business aveau apoi loc în cadrul evenimentului, într-o zonă special amenajată.

Programul Galei WOF Connect & Awards

În timpul primei zile de conferință, participanții VIP au avut oportunitatea de a se alătura programului de gală din acea seară – WOF Connect & Awards, unde cele mai inovative companii din logistică și lanțuri de aprovizionare au fost premiate la 9 categorii:

  • PORT OF THE FUTURE – PORT OF GDANSK
  • SHIPPING LINE EFFICIENCY – MAERSK
  • SPEEDY FLOW AIRPORT – BUDAPEST AIRPORT
  • AIR CARGO EXCELLENCE – TURKISH CARGO
  • LAST MILE EXPERT – GLS
  • INNOVATION OF THE YEAR – PEOPLE
  • GREEN IMPACT – PEOPLE
  • REGIONAL SMART FREIGHT FORWARDER – LANGOWSKI LOGISTICS
  • MULTINATIONAL SMART FREIGHT FORWARDER – Kuehne + Nagel

WOF Connect & Awards nu a fost numai despre celebrare, divertisment și socializare. A fost și despre dăruire. În contextul numărului mare de evenimente caritabile care nu au avut loc în acest an din cauza situației pandemice, WOF EXPO s-a alăturat pe 6 Octombrie League Against Cancer pentru a face un gest important pentru pacienții cu cancer. Iar WOF EXPO nu a fost singurul care a vrut să facă o diferență. GLS Slovacia a donat 12.000 euro pentru a susține proiectele League Against Cancer pentru pacienții cu cancer.

Unde se va ține WOF Expo 2022?

WOF EXPO se relochează în țările din regiunea Europei Centrale și de Est în fiecare an. A doua ediție a evenimentului va avea loc în 2022 în Viena, sub forma unui congres și în Praga sub forma unui târg/ expoziție. În 2023, acest eveniment va avea loc în București. Evenimentul care va avea loc la București în 2023 va fi organizat de WOF EXPO în colaborare cu compania Retail FMCG Media, unicul partener pentru România al WOF EXPO.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *