ZaharulOradea

Magazinul Plus din Ocna Mureș a fost în întregime distrus

Pe data de 22 decembrie 2010, în urma surpării tavanului unei foste galerii a minei de sare din orasul Ocna Mures, Judeţul Alba, magazinul Plus din oraş a fost distrus în totalitate, acesta prăbușindu-se în craterul format. Conducerea magazinului a evacuat personalul în timp util, astfel încât nu s-au înregistrat victime, dar bunurile din interior nu au putut fi salvate.

Deschis în luna noiembrie 2009, magazinul Plus Ocna Mureș a fost, la acel moment, al 87-lea magazin din România al reţelei germane. Magazinul, pentru care s-au investit aproximativ 1,5 milioane de euro, se întindea pe o suprafață totală de 1.000 mp, dintre care 800 mp suprafața de vânzare și 200 mp spații aferente. Construcția de tip „freestander” dispunea și de 75 locuri de parcare.

La momentul actual, terenul pe care s-a aflat magazinul Plus a devenit sursă de aprovizionare pentru locuitorii din Ocna Mureș și din zonele apropiate. Aceștia „pescuiesc”, colectează și comercializează mărfurile înghițite de craterul cu diametrul de 100 metri.

Primăria a cerut aprobare de la conducerea magazinului Plus pentru a curăța zona. Iniţial conducerea rețelei germane a întârziat să ofere un răspuns iar până la aceasta oră nu a emis nicio declarație oficială.

Autorităţile locale au reuşit sâmbătă, 08.01.2011, să izoleze lacul format în craterul de la Ocna Mureş cu un gard de 2 metri pentru a evita producerea unor accidente, dar şi pentru a proteja oraşul.

Reţeaua de tip discount Plus a fost preluată anul trecut de către Lidl, retailer apartinand grupului german Schwarz Group.

Sursa foto: CityNews.ro
Sursa video: ocna-mures.info

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,061 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Magazinul Plus din Ocna Mureș a fost în întregime distrus
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] că ați aflat deja că magazinul Plus din Ocna Mureș a dat chix în modul cel mai ciudat cu putință: s-a cam prăbușit într-o groapă provocată de problemele […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: