Romanian Retail Real Estate Forum – Concluzii după evenimentul dedicat retailului cu focus pe real estate

Pe data de 26 octombrie 2017 a avut loc Romanian Retail Real Estate Forum, editia a IV-a, un eveniment anual dedicat tendințelor în piața locală de retail, cu focus pe real estate, organizat de GOVNET. Revista Retail-FMCG.ro a fost partener media al evenimentului.

Speakerii din cadrul evenimentului Romanian Retail Real Estate Forum din aceasta ediţie au arătat care sunt principalele tendinţe în piaţa de retail, care sunt avantajele actorilor din domeniu, dar şi provocările şi pericolele pe care aceştia le pot întâmpina în contextul erei digitale şi pe fondul unui boom al consumului.

romanian retail real estate forum

Prezent la eveniment, Tatian Diaconu, Director General, Immochan România, a declarat că proiectele viitorului sunt pentru oameni, mixte ca funțiune și probabil din ce în ce mai verticale. Proiectul fiecărei comunități ar trebui să fie crearea unui ecosistem de proximitate, calitativ, auto-sustenabil, în care fiecare să se identifice cu comunitatea dar, se poate exprima și ca individualitate.

Avem nevoie sa ieșim dintr-un model orientat către shopping absolut, clienții merg acolo unde li se oferă o multitudine de motive, iar shopping-ul poate fi ultimul motiv. Asta înseamnă că nu mai privesc un proiect într-un mod izolat, focusat exclusiv pe zona care mă interesează pe mine, ci vorbim de proiecte care se bazează pe înțelegerea precisă și locală a nevoilor comunității, creând astfel o legătură cât mai stransă cu comunitatea.

Meseria noastră a evoluat pentru că societatea a evoluat. Oamenii își vor orașele înapoi. Oamenii vor să poată lucra, locui, petrece timp de calitate în cartiere prietenoase.’’, a declarat Tatian Diaconu.

Black Friday la Flanco – în perioada 27 octombrie – 19 noiembrie – reduceri de până la 80% în cele 123 de magazine din toată țara și online, pe www.flanco.ro

De asemenea, Mircea Isvoranu, Fruits and Vegs Manager, Carrefour Romania, a vorbit despre o strategie care a dat roade imediat: Cooperativa Carrefour Vărăști, un parteneriat de succes cu producătorii români de legume din zona Vărăști, a dus la o mai mare prospețime a legumelor la raft, prin scurtarea procesului logistic și a lanțului de aprovizionare, importuri mai puține, susținerea comunității locale în centralizarea și creșterea producției cu fiecare an, și mai ales un preț mai bun pentru consumatori.

Romanian Retail Real Estate Forum – Anul acesta comerțul online local va depăși 2 miliarde de euro

Un alt subiect dezbătut în cadrul Romanian Retail Real Estate Forum 2017 a fost cel legat de e-commerce unde s-au emis câteva răspunsuri la întrebarea în ce masură influenţează mediul online retailul tradiţional.

Astfel, Florinel Chis, directorul executiv al ARMO – Asociația Română a Magazinelor Online, a spus că anul acesta comerțul online local va depăși 2 miliarde de euro.

Pentru retail, e-commerce-ul a devenit un must, e o componentă esențială pentru business-ul de retail. Avem de acum de-a face cu o experiență omnichannel. Îmi doresc să cumpăr un produs, îl văd online, apoi pot să mă duc în magazin să îl testez, poate mai testez două, trei modele, plasez o comandă online sau în magazin, până la urmă pentru client e important să îi livrăm un produs în condiții cât mai bune”, a precizat Florinel Chis.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și pentru a consulta lista integrală a speakerilor puteți intra pe site-ul GOVNET.

GOVNET este un canal media independent ce furnizează informaţii concentrate pe realitatea economico-politică şi pe climatul de afaceri ale României, fiind totodată organizator de evenimente, prin GOVNET Conferences.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *