2014 a fost pentru LEGO cel mai bun an din istoria grupului, cu rezultare record

Producătorul danez de jucării Lego a reuşit, în 2014, să devanseze ritmul modest de creştere înregistrat de piaţa globală a jucăriilor, datorită unui avans de 15% al profitului şi de 13% al veniturilor.

casele de marcatGraţie succesului filmului Lego Movie, vânzările companiei daneze au crescut anul trecut cu 13%, până la 28,6 miliarde coroane (4,3 miliarde de dolari), în timp ce profitul net a crescut cu 15%, până la şapte miliarde de coroane (un miliard de dolari).

‘Acesta este un nou an cu rezultate record, cel mai bun an din istoria grupului Lego‘, a declarat directorul general Jorgen Vig Knudstorp. Acesta a estimat că ritmul de creştere a vânzărilor va încetini uşor în viitor dar cu toate acestea se aşteaptă să înregistreze rezultate satisfăcătoare în 2015.

Lego se aşteaptă ca uzina sa de la Jiaxing, China, să demareze operaţiunile în acest an pentru a deveni deplin operaţională în 2017. Compania daneză a decis să construiască o uzină în China pentru a putea aproviziona piaţa asiatică, care în 2014 a fost responsabilă pentru 10% din vânzările sale.

Istoria pieselor Lego este legată de inventatorul său, Ole Kirk Kristiansen, un tâmplar din Billund, din centrul regiunii Jutlandia, care a trecut la lumea jucăriilor inspirat de versiunile în miniatură ale mobilei pe care a început să le creeze la sfârşitul anului 1920 pentru a reduce costurile. Kristiansen a fondat Lego în anul 1932, numele provenind de la îmbinarea primelor două litere din cuvintele daneze ‘leg godt’ (‘joacă bine’), fără să ştie că în limba latină ‘lego’ înseamnă ‘eu îmbin’.

Lego Group este prezent în peste 130 de ţări. Filiala din România a grupului a fost înfiinţată în anul 2011, dar şi-a început oficial activitatea la 1 ianuarie 2012. Lego deţine o cotă de piaţă de 30% pe piaţa de jucării din România, estimată la 200 milioane de euro.

Sursa: AGERPRESFoto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *