Abel, muștarul secuiesc natural, un produs premium din inima Ardealului

Există o companie de familie în inima Ardealului, în localitatea Târnovița din județul Harghita, a cărei fondatoare, Biro Jolan, crede în valorile tradiției, în munca de zi cu zi a oamenilor locului natal și a produselor create cu suflet. Este vorba de compania IoliMex, o fabrică de sosuri cu rețete tradiționale, naturale, ce provin încă de la bunica lui Biro Jolan, o femeie gospodină, ce experimenta cu pasiune diverse rețete locale consacrate.

Ținând foarte mult la tradițiile și la cultura moștenite de la bunica, Biro Jolan a trecut acum 20 de ani în zona antreprenorială, punând bazele companiei IoliMex, care la acea dată făcea comerț cu produse alimentare, în primul magazin alimentar construit și inaugurat în orașul Odorheiu Secuiesc.

Șase ani mai târziu, în 1998, Biro Jolan a creat fabrica de muștar și sosuri din Târnovița, județul Harghita, ce includea și o retea de distribuție regională. În 1999 compania lansează muștarul autentic Tonus, în diferite gusturi, iar apoi alte produse și branduri precum ketchup condimentat, ketchup pizza și sosuri specifice, după rețete proprii, pentru restaurante de nișă.

În prezent, fiul fondatoare IoliMex, Biro Zoltan, urmează să ducă mai departe afacerea, pe același drum, cu valori bine stabilite, dar cu așteptările consumatorului modern și informat.

Muștarul Secuiesc Abel

Crezând foarte mult în tradiția, cultura și mediul înconjurător, în 2010, Biro Jolan și Biro Zoltan au creat cu pasiune Muștarul Secuiesc Abel, pe baza unei rețete de familie, acesta fiind măcinat cu piatra și realizat din semințe de muștar cultivate în bazinul Ciucului, în inima Transilvaniei. Muștarul Secuiesc Abel este un produs premium natural, cu gust unic și pregătit manual.

Abel

„Muștarul Secuiesc Abel este creat în mijlocul Ardealului și este preparat cu mâna și sufletul oamenilor locali. În plus, muștarul Secuiec Abel reprezintă câteva valori de bază secuiești, cum ar fi: alimentația sănătoasă, legătura cu cultura noastră și respectarea tradițiilor.

Abel are un gust tradițional dulce, condimentat viclean, limpede și curat dar în același timp isteț. Acesta oferă un aspect și o experiență de gust ce reflectă cultura și gastronomia secuilor”, a declarat Biro Zoltan. Brand Manager IoniMex.

Muștarul Ardelenesc Eszter

Apreciind tezaurul naturii din Transilvania, a fost creată și perechea lui Abel, un muștar total diferit, denumit Eszter Muștarul Ardelenesc.

„Cel mai recent produs premium creat de noi este muștarul ardelenesc Eszter, conceput din legenda Lacului Roșu, preparat manual, cu ingrediente românești, semințe de muștar locale și apele izvorului din munții Harghitei. Acesta oferă un gust puternic, cu condimente proaspete de la poalele pădurii de pin”, a precizat Biro Zoltan.

Dacă la început cele două muștaruri produse de IoliMex erau preferate de consumatorii din județul Harghita, după ce Abel a câștigat premiul 3 ca cel mai popular muștar dintre cele 30.000 de produse food din KMI (Gusturi Artizanale Maghiare) din Budapesta, în anul 2011, acestea au fost listate în retaileri precum CBA, Auchan și Coop Ungaria.

De asemenea, anul trecut, în octombrie 2018, Abel a primit încă un premiu prestigios, fiind premiat la EuroSkills Europe ca un produs artizanal excellent unde au participat creații din 28 de țări.

Gama de produse și branduri IoliMex a devenit din ce în ce mai variată – muștar Tonus, ketchup Kratos, sos de pastă tomate Tomas, maioneză tradițională Bonnaise – produsele fiind disponibile, în diverse gusturi și ambalaje, în rețeaua de distribuție la nivel național, în rețelele de retail modern, în magazine online, respectiv pe rafturile magazinelor premium și cu produse naturale din România și Ungaria. De asemenea, IoliMex realizează și produse private label.

Din punct de vedere export, compania IoliMex exportă deja produse în Canada și UK.

Abel & Eszter sunt produse tradiționale premium ce au loc și pe rafturile lanțurilor de magazine moderne pentru care acestea reprezintă valoare, procesul de listare şi în alte reţele fiind în curs de desfăşurare.

Planuri de viitor

Compania IoliMex urmează să lanseze ediții speciale de cadouri destinate piețelor din Uniunea Europeană. Pe lângă aceasta, „în acest moment, ne pregătim produsele Abel & Eszter pentru evenimentul Mustard Competition 2019, organizat în Middleton, USA, la care am primit o invitație de la Național Mustad Museum USA”, a precizat Biro Zoltan.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Abel, muștarul secuiesc natural, un produs premium din inima Ardealului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: