Acțiunile Albalact sunt tranzacționate pe piața reglementată a Bursei de Valori București

Acțiunile Albalact sunt tranzacționate, de astăzi, pe piața reglementată şi administrată de Bursa de Valori București.

albalact 2Consiliul de Administrație al BVB a aprobat listarea companiei pe piața principală, în urma transferului de pe piața Rasdaq. Albalact a făcut demersurile din luna februarie a acestui an pentru transferul de pe Rasdaq pe cea mai importantă piață de capital, după promulgarea Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor tranzacţionate pe Piaţa Rasdaq.

Debutul Albalact pe piata reglementată a fost marcat de deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare, eveniment la care au participat reprezentanții Albalact – Raul Ciurtin, Președinte;  Stephane Batoux, Director General și Adrian Radovici, Director Financiar, reprezentanții fondului de investiții RC2 (care deține 25,44% din acțiunile Albalact) – Cornelia Oancea și Ioan Florescu, reprezentanții BCR – intermediarul companiei Albalact, reprezentanții BVB – Lucian Anghel, Președintele CA BVB și Ludwik Sobolewski, director general BVB și Mișu Negrițoiu – președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

“Albalact există pe piața de capital de niște ani buni, iar acest lucru a contribuit într-o măsură importantă la succesul companiei, care a fost, astfel, vizibilă nu doar pentru consumatori, ci și pentru investitori și a învățat să comunice transparent în direcția potrivită. Momentul de astăzi, când titlurile companiei sunt tranzacționate pe piața principală a Bursei de la București, este unul istoric pentru Albalact. Vrem să ne dezvoltăm în continuare pe piața de capital, iar pentru asta avem nevoie de investiții noi. Albalact a avut o creștere constantă în ultimii zece ani, iar noi încă suntem entuziaști și căutăm oportunități noi în piață.

Cred că Albalact va fi un emitent atractiv pentru toate tipurile de investitori. În același timp, privesc cu multă încredere evoluția și perspectivele Bursei de Valori București și mai cred că există o mare dorință a investitorilor, dar și a populației de a-și plasa banii în companii românești”, declară Raul Ciurtin, președintele Consiliului de Administrație al Albalact.

Albalact vine pe piața principală a BVB cu o cifră de afaceri de 474.909.116 lei în 2014 – mai mare cu 12% decât în anul precedent – și cu un obiectiv de creștere cu 7% a afacerilor în 2015, până la 508.559.792 lei. Compania și-a bugetat un profit operaţional (EBITDA) de 31 milioane lei pentru anul 2015, arată raportul financiar individual pe anul 2014 aprobat în Adunarea Generală a Acționarilor din luna aprilie 2015.

Pentru prima dată situațiile financiare trimestriale consolidate sunt prezentate, întocmite conform Ordinului Ministerului Finantelor Publice 3055/2009, neauditate. Situațiile financiare cuprind rezultatele Albalact SA, dar si rezultatele societăților Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc și Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deține.

Grupul Albalact își păstrează creșterea și în primul trimestru al acestui an care a încheiat primele trei luni din 2015 cu o cifră de afaceri de 121.265.536 lei, cu 11,9% mai mare decât cifra de afaceri consolidată a grupului din aceeași perioadă a anului trecut, așa cum reiese din situațiile financiare consolidate, întocmite conform Ordinului Ministerului Finanțelor Publice.

Profitul obținut de grupul de companii Albalact în primul trimestru este de 3.575.491 lei, mai mare cu 24% față de profitul din aceeași perioadă a anului trecut, se arată în aceleași situații financiare consolidate conform OMFP 3055/2009, neauditate.

“Vom continua aceeași strategie pentru o creștere sănătoasă a afacerilor, iar premisele sunt bune și ne dau încrederea că la sfârșitul anului ne vom atinge obiectivele. Așa cum am promis, continuăm să dezvoltăm portofolii și să ne extindem în categorii pe care le considerăm de viitor. Am adus deja în piață un produs nou, care dezvoltă portofoliul de iaurturi al brand-ului Zuzu pe segmentul Sănătate Activă, acolo unde găsim din ce în ce mai mulți consumatori.

Este vorba despre gama Zuzu Bifidus, iaurturi cu culturi lactice vii care sunt benefice pentru sănătatea sistemului digestiv. Vom veni anul acesta și cu alte inovații, atât la nivel de produs, cât și la nivel de ambalaj. Și contextul economic în 2015 ne permite să fim mai optimiști. Reducerea TVA-ului la 9% la alimente va îmbunătăți puterea de cumpărare și credem că va duce la o ușoară creștere a consumului”, spune Stephane Batoux, Director General Alabalact.

Albalact a lansat luna aceasta noua gamă de iaurturi Zuzu Bifidus cu opt sortimente de iaurt ce conțin o combinație de culturi lactice vii (bifidobacterium si lactobacillus acidophilus), ce contribuie la protecția și echilibrul florei intestinale. Noua gamă vine cu o rețetă fără lapte praf, cu combinații răcoritoare de fructe, mixuri unice în gama iaurt cu cereale și un ambalaj foarte practic pentru sortimentele de băut.

Cu un portofoliu de peste 150 de produse, comercializate sub cele 5 brand-uri ale sale: Zuzu, Fulga, De Albalact, Rarăul și Poiana Florilor, Albalact deține 99,01% din acțiunile societății Rarăul din Câmpulung Moldovenesc.

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *