Biodeck lansează o nouă gamă de soluții sustenabile pentru recuperarea deșeurilor biodegradabile

Biodeck, liderul regional în soluții sustenabile pentru noua generație de ambalaje, o companie cu acționariat 100% românesc, lansează o nouă gamă de saci menajeri necesari recuperării resturilor organice din gospodării, dar și a deșeurilor vegetale din grădini, piețe, parcuri și locuri publice.

Biodeck

Problema sau criza deșeurilor are mai multe fațade care necesită soluții imediate din mai multe direcții. Una dintre ele este colectarea separată a deșeurilor și reciclarea sau compostarea lor la sursă. În acest proces, de colectare și compostare a deșeurilor biodegradabile, e important să existe implicare din partea tuturor, de la autorități, la companii și cetățeni, lucru care s-a traduce prin scăderea emisiilor gazului metan.

Pentru o gestionarea corectă a resturilor organice provenite atât din bucătării, dar și din grădini, piețe sau parcuri, Biodeck introduce o gamă de saci menajeri biodegradabili și compostabili recunoscuți de Uniunea Europeană pentru colectarea separată a biodeșeurilor.

Sacii menajeri din plante de la Biodeck, soluția reală pentru recuperarea deșeurilor organice

În contextul promulgării legii compostului, care prevede obligativitatea colectorilor de a pune la dispoziția cetățenilor pubele speciale pentru resturile organice, sacii menajeri realizați din plante de la Biodeck sunt soluția reală pentru recuperarea deșeurilor organice. Ei pot fi compostați (reciclați) alături de resturile alimentare în centrele industriale, fără a necesita o curățare în prealabil așa cum se procedează în cazul sacilor de polietilenă.

Sacii menajeri biodegradabili și compostabili îndeplinesc cerințele stricte ale standardelor europene de compostare și biodegradabilitate prin care mai mult de 90% din conținutul produsului să fie transformat prin descompunere în biomasă, CO2 și apă, fără reziduuri nocive.

Sacii menajeri Biodeck sunt realizați din granule de amidon de porumb, fabricate de către Novamont. Printr-un proces tehnologic inovativ, granulele sunt transformate în folie biodegradabilă și compostabilă. Folia este transformată în saci menajeri, printr-un proces de conversie. La final, rezultă saci menajeri în întregime biodegradabili și compostabili. În procesul de producție au loc emisii de carbon cu 75% mai scăzute față de cei din polietilenă.

Context european

Targetul Uniunii Europene este ca până în 2023 toate statele membre să reglementeze și să realizeze infrastructura necesară colectării separate a deșeurilor. În acest sens, ambalajele biodegradabile și compostabile vor servi la colectarea deșeurilor organice și vor contribui la atingerea țintelor de reciclare.

În România aproape 60% dintre deșeurile care ajung la groapa de gunoi sunt resturi organice care nu ar trebui să fie acolo. Locul lor ar trebui să fie într-un centru de compostare. De fiecare dată când compostăm, procentul scade. Prin separarea și compostarea deșeurilor organice și a ambalajelor compostabile ajungem să avem un impact semnificativ.

În momentul acesta, o mare parte dintre produsele noastre ajung la groapa de gunoi unde nimic nu se descompune în condiții potrivite, așa că se irosesc nutrienți valoroși pentru soluri. Ambalajele compostabile ajută la devierea traseului resturilor alimentare de la groapa de gunoi la centrul de compost, servind drept soluție de recuperare a deșeurilor organice. Humusul rezultat în urma compostării este un bun fertilizant care ajută la următoarea generație de legume și fructe.

Biodeck

Biodeck furnizează o gamă de peste 170 produse realizate din plante, biodegradabile și compostabile, destinate atât uzului personal, cât și industriei HoReCa, care au la baza plante și emisii de carbon scăzute în procesul de producție, precum: pungi, saci menajeri, pahare, paie, farfurii, boluri, caserole, tacâmuri, mănuși, șervețele etc.

O mare parte dintre produsele Biodeck pot fi găsite în marile rețele de magazine precum: Carrefour, Dedeman, Mega Image, Metro, PENNY, Kaufland, însă compania livrează și prin propria platformă online, www.biodeck.ro.

Biodeck este pionier în soluții inovatoare pentru noua generație de ambalaje sustenabile, de la produse realizate din plante, cu impact climatic redus, la inițiative și parteneriate strategice. Susținătoare a unei economii circulare eficiente, compania propune soluții sustenabile tuturor companiilor hotărâte să facă tranziția spre un viitor fără risipă.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *