Campari preia producătorul francez de lichior Grand Marnier

Campari, producătorul italian de băuturi spirtoase a anunţat că a încheiat un acord pentru preluarea producătorului francez de lichior Grand Marnier, într-o tranzacţie care evaluează societatea franceză la 684 milioane de euro.

GMÎntr-o primă fază, compania italiană va prelua de la familia fondatoare Marnier Apostolle un pachet de 17,19% din acţiunile Societe des Produits Marnier Lapostolle (SPML), iar ulterior va lansa o ofertă pentru restul acţiunilor la un preţ de 8,050 euro per titlu, o primă de 60% faţă de ultima cotaţie.

„Grand Marnier se potriveşte perfect cu strategia de achiziţii a Campari”, a precizat compania italiană într-un comunicat de presă.

Produs în Normandia pe baza unui extract de portocale amare şi coniac, Grand Marnier este utilizat în numeroase cocteiluri precum şi într-o serie de produse clasice ale gastronomiei franceze cum sunt clătitele flambate. Societe des Produits Marnier Lapostolle (SPML) a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 151,7 milioane de euro, iar alcoolurile din gama Grand Marnier au reprezentat 85% din vânzări.

Campari, al şaselea producător mondial de băuturi spirtoase, speră că marca franceză de lichior Grand Marnier îi va permite să profite de revenirea la cocteilurile clasice, în special în SUA. Portofoliul Campari numără peste 50 de mărci de băuturi spirtoase printre care aperitivele Campari şi Aperol, whisky-urile Glen Grant şi Wild Turkey, vodka Skyy şi rom-ul Appleton Estate Jamaican.

Campari, în România

În Romania, produsele Campari şi Grand Marnier sunt distribuite oficial de către PPD Romania, cel mai mare distribuitor de bauturi alcoolice importate premium şi super-premium de pe piaţa din România şi unul dintre liderii pieţei de băuturi spirtoase din regiunea Europei de Sud-Est.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *