Cele mai inovatoare ambalaje din Europa, în premieră în România, numai la Print & Sign 2014

Ambalajele câştigătoare ale celui mai prestigios concurs european de ambalaje din carton, Pro Carton/ECMA Award, vor fi prezente în premieră în România, la Prinţ & Sign 2014, în perioada 24 – 27 septembrie, în standul APRA (Asociaţia Producătorilor de Ambalaje din România).

Mai jos sunt câteva dintre finalistele ediţiei 2014, cele care s-au remarcat în cele 8 categorii din concurs (BĂUTURI, DULCIURI, ÎNGRIJIRE ŞI COSMETICE, ALIMENTARE, NON-ALIMENTARE, FARMACEUTIC, SHELF READY & DISPLAY, VOLUME MARKETS) şi care intră în cursa pentru marele premiu: „Carton of the Year”.

BĂUTURI

Produs: Gondola Shopper

Producator: Lucaprint S.p.A.

Cerinţă iniţială a fost crearea unui ambalaj pentru sticlă, destinat pieţei de export, care să transmită mesajul “Fabricat în Italia” şi să fie uşor de transportat. Acest ambalaj se potriveşte ca o mănuşă produsului, evidenţiindu-i, în acelaşi timp, calităţile.

Sticla se aşează perfect în cutie, iar clapele mici, laterale, îi susţin gâtul. Grafica reprezintă un simbol clasic al Italiei: o reproducere fidelă a unei gondole veneţiene, executată într-o manieră deosebit de estetică. Finisările, laminarea lucioasă şi prinţul pe ambele feţe contribuie la imaginea elegantă a acestui ambalaj deosebit.

1

 

Produs: Jim Beam Honey Promotional Packaging

Producator: STI – Gustav Stabernack GmbH, Rainer Buchholz

Ambalajul a fost inspirat de forma specifică a fagurelui, simbol evidenţiat prin finisări, transmiţând astfel un sentiment plăcut consumatorului. În plus, logo-ul şi structura de fagure sunt printate cu efect de relief 3D, pentru a exploata simţul tactil al consumatorului.

Această structură granulată joacă, de asemenea, un rol important în crearea unei ferestre în cutie, permiţând vizualizarea produsului. Astfel, ambalajul atrage atenţia, este memorabil, creşte şansele de achiziţie şi subliniază, în acelaşi timp, caracterul premium al produsului.

2

DULCIURI

Produs: Arko Treasure Chest

Producator: Hammer GmbH

Dorinţa clientului a fost de a dezvolta o întreagă gamă de produse pentru un grup ţintă nou, tânăr. Cerinţele au fost următoarele: produsele să fie complet diferite faţă de cele existente deja şi să fie cu adevărat memorabile. Imaginile cu animale oferă atât copiiilor, cât şi adolescenţilor, o noutate faţă de imaginile clasice, cu prinţese şi piraţi.

Design-ul este atractiv şi pentru adulţi şi reprezintă un cadou interesant. Cufărul de comori poate fi refolosit, consumatorii îi pot atribui alte întrebuinţări după terminarea produselor.

3

Produs: The Origin Box

Producator: Du Caju Printing

Ciocolată „Origin” reprezintă o călătorie specială în lumea gustului. Ciocolată este, prin natură sa, influenţată de aromele exterioare, de aceea selecţia cartonului potrivit a fost o cerinţă foarte importantă pentru Du Caju Printing.

Cutia exterioară ilustrează logo-ul companiei, precum şi imagini specifice diverselor destinaţii. În interior, consumatorul descoperă zece cutii mici, în culori vii, cu o grafică ce evidenţiază specificul fiecărui tip de ciocolată.

4

ÎNGRIJIRE ŞI COSMETICE

Produs: Pleats Please L’Élixir

Producator: CD Cartondruck GmbH

Descoperirea unui ambalaj cu un mesaj declinat atât de sugestiv reprezintă o experienţă deosebită! Cutia denotă elegantă şi stil, atribute transpuse prin simbolul pliurilor. Numele şi semnătură produsului reprezintă şi imaginea liniei vestimentare Issey Miyake.

Sticla este aşezată delicat într-o cutie plisată, partea superioară a sticlei este, de asemenea, plisată, iar ambalajul şi produsul sunt imprimate cu pliuri, scoase în evidenţă printr-un efect de relief 3D. Procedeul de finisare cu efect de relief 3D pe mai multe niveluri şi lăcuirea mată necesită o experienţă extinsă în domeniu, dar şi precizie tehnică.

5

Produs: Valentine Giftbox – Nivea Creme Limited Edition

Producator: Schut Hoes Cartons

Beiersdorf şi-a dorit un ambalaj de cadou pentru Ziua Îndrăgostiţilor, în formă de inimă, care să conţină trei crème Nivea mici. Fereastra de vindere a produsului-cadou era scurtă, de doar trei luni. Forma de inima şi conţinutul 3 în 1 diferenţiază clar produsul la nivel de raft.

Noul design permite printarea pe ambele fete şi împrumută ambalajului un aspect şi o senzaţie de natural, ecologic. Clientul a fost extrem de impresionat de originalitatea acestui ambalaj.

6

ALIMENTARE

Produs: Display case of La Fageda jams

Producator: Alzamora Packaging SA

Idea originală a pornit de la crearea unei siluete a unui brad de Crăciun utilizând două triunghiuri simetrice alăturate. Fiecare din cele 2 triunghiuri poate fi achiziţionată separat. O parte conţine gemuri dulci, cealaltă ascunde gemuri ce pot acompania feluri de mâncare cu peste sau carne.

Cea mai mare provocare din etapa dezvoltării a fost crearea unui ambalaj de prezentare care să prezinte borcanul de sticlă, perfect vizibil pentru consumator, în timp ce îi asigură protecţie. Utilizând materiale biodegradabile, rezultatul a fost unul strălucit, iar soluţia a înregistrat un adevărat succes!

7

Produs: Gelato Box

Producator Pringraf S.r.l.

Iniţial Aloha şi-a dorit un coş de răchită şi a fost de părere că o soluţie ce implică utilizarea cartonului era imposibilă. Cu toate acestea, coşurile împletite sunt scumpe, iar Pringraf a reuşit să convingă clientul să renunţe la această idee.

Forma originală s-a păstrat, iar structura de coş de răchită a fost implementată, dar la un nivel mai restrâns. Rezultatul a fost un concept sustenabil din punct de vedere ecologic şi mult mai eficient din punct de vedere costuri. Forma şi decorul de pe ambele feţe ale cartonului transmit senzaţia unui produs de calitate şi natural. Clientul şi-a atins obiectivul: vânzările au crescut.

8

NON-ALIMENTARE

Produs: Steinel Cristal Refill Sticks 

Producator: Cosack Printing and Packaging GmbH

Acest ambalaj combină protecţia excelenţă a produsului şi buna manevrabilitate cu o prezentare excelenţă la nivel de raft. Ferestra din ambalaj permite observarea imediată a diversităţii produsului, disponibil în numeroase forme şi culori. Ambalajul a fost realizat rapid, prin colaborarea dintre Cosack şi Steinel, oferind un avantaj competitiv semnificativ; de asemenea poate fi reciclat cu uşurinţă.

9

Produs: VIVA bottle-hanger

Producator: Bayer Kartonagen GmbH Austria

Ideea acestui ambalaj a derivat dintr-o mostră produsă manual. Atrage atenţia şi poate fi utilizat pentru agăţarea sticlei SIGG VIVA. Manipularea facilă evidenţiază acest produs la raft. Sticla este pusă în valoare, spaţiul promoţional se deschide uşor, printr-o simplă presiune. Construcţia printată pe o singură faţă uşurează şi facilitează procesul de fabricaţie. Ambalajul poate fi reciclat 100%.

10

VOLUME MARKET

Produs: After Eight Selection

Producator: Multi Packaging Solutions Düren

Produsele After Eight necesitau o soluţie atractivă, care să ofere ocazia consumatorilor să îşi servească invitaţii direct din cutie, fără a le transferă în alt recipient. Rezultatul a fost relativ simplu, o cutie de carton care se poate închide la loc şi care prezintă perfect produsul.

Pretabil la raft, ambalajul poate fi lipit printr-un proces automat şi se distribuie în formă pliată. Procesul de fabricaţie specific a creat un aspect foarte atractiv, iar clapetele din lateral, uşor de mânuit, permit manevrarea uşoară în poziţia închis sau deschis.

11

Produs: eggbox 10er Hofer Goldland/Freiland

Producator: eggbox GmbH

Stabilitatea structurală a cutiei cu 10 ouă oferă un nivel ridicat de protecţie pentru conţinutul fragil. Capacul se deschide uşor şi permite astfel consumatorului să verifice rapid conţinutul cutiei şi să o închidă la loc, în siguranţă. Suprafaţă exterioară ofertantă oferă posilibitate unui branding generos.

În Austria, eggbox GmbH furnizează în exclusivitate pentru Hofer, care aparţine de Aldi Süd Group, produsele cu noul sistem de împachetare. Cutia este produsă în întregime din materiale reciclate, conform certificărilor FSC.

12

Pentru a vedea toate ambalajele finaliste ale Concursului Pro Carton/ECMA Award 2014, intrati aici.

Revista retail-FMCG.ro este partener media al evenimentului Print & Pack, din cadrul Print & Sign 2014, alături de Kooperativa 2.0.

Înregistrarea la eveniment se poate face aici.

 În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Cele mai inovatoare ambalaje din Europa, în premieră în România, numai la Print & Sign 2014
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Cele mai inovatoare ambalaje din Europa, în premieră în România, numai la Print & Sign 2014 […]

    Răspunde
  2. […] Gidda, Preşedintele concursului european de ambalaje din carton Pro Carton/ECMA Award 2014 (ambalajele câştigătoare anul acesta pot fi văzute în premieră la târgul Prinţ & Sign, în Pavilionul Central din […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: