Diamant

Consiliul Concurenței analizează preluarea activelor Cargill de către Expur

După anunţul de la începutul lunii februarie 2013 potrivit căruia SC Cargill Oils SA a încheiat un acord cu SC Expur SA pentru vânzarea activelor sale de presare, rafinare şi îmbuteliere din România, Consiliul Concurenţei a anunţat azi, 18 martie 2013, că analizează operaţiunea de concentrare economică ce se va realiza prin această achiziţie.

Activele preluate de Expur SA reprezintă, în principal, mărci (Undelemn de la Bunica şi Olpo) şi echipamente, iar activităţile aferente acestora constau în producţia uleiului îmbuteliat de floarea soarelui, uleiului brut şi şroturilor (şrotul este un produs rezultat în procesul extragerii uleiului din seminţe).

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr.21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de concurenţă va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de Legea concurenţei.

Expur SA este membră a grupului francez Sofiproteol, grup prezent în sectorul produselor alimentare de consum uman şi al produselor de nutriţie animală, precum şi în sectorul energiei regenerabile şi al produselor chimice.

Cargill Oils SA aparţine grupului Cargill, furnizor internaţional de produse alimentare, de produse agricole, precum şi de servicii şi soluţii de management al riscului.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,990 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Consiliul Concurenței analizează preluarea activelor Cargill de către Expur
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: