Mascuta_Vesela_Nou

Consiliul Concurenței analizează preluarea Albalact de către Lactalis

Consiliul Concurenței a anunţat azi, 24 februarie 2016, într-un comunicat oficial, că analizează operațiunea de concentrare economică ce se va realiza prin preluarea de către B.S.A. International S.A (membră a Grupului Lactalis) a companiei Albalact S.A., precum și a companiilor Rarăul S.A. și Albalact Logistic SRL.

Consiliul ConcurenţeiDupă cum se ştie, în luna ianuarie 2016, Lactalis, cel mai mare producător mondial de produse lactate, a inițiate o ofertă publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acțiunile deținute de acționarii Albalact, cel mai mare producător de lactate din România.

Autoritatea de concurenţă din România va analiza această tranzacţie în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice, în vederea stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal.

O decizie cu privire la această operaţiune de concentrare economică urmează a fi adoptată de către Consiliul Concurenţei, conform prevederilor legale, în termen de 45 de zile de la data la care notificarea devine efectivă.

Mall-ul reducerilor la Flanco (19 – 24 februarie)

În România, Grupul Lactalis deține deja Lactalis Romania S.R.L., Dorna Lactate S.A., Dorna S.A. și Parmalat Romania S.A.

Albalact – Alba Iulia este cea mai mare societate cu capital majoritar local în industria laptelui. Înființată în 1971, Albalact a fost transformată în societate pe acțiuni în anul 1990 și privatizată în 1999. Albalact are acționariat majoritar român, iar acțiunile emise de Albalact sunt admise la tranzacționare la categoria standard a Bursei de Valori București. Albalact deține 99,01% din acțiunile Rarăul Câmpulung Moldovenesc și 100% din societatea de logistică Albalact Logistic SRL, având peste 1.000 angajați în toate cele trei entități. Albalact comercializează produse proaspete, pasteurizate și UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Rarăul, Albalact și Poiana Florilor.

Lactalis este lider la nivel mondial în industria procesării laptelui, deținând multe branduri internaționale de succes precum „President”, „Parmalat”, „Galbani”. Grupul angajează în prezent 75,000 de persoane și deține peste 200 de fabrici localizate în 43 de țări la nivel mondial.

În 2015, Grupul Lactalis a avut o cifră de afaceri de 17 miliarde €.

Atât grupul Lactalis, cât și Albalact își desfășoară activitatea, în principal, pe piața produselor lactate și a sucurilor de fructe.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Consiliul Concurenței analizează preluarea Albalact de către Lactalis

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: