ZaharulOradea

Eden Delicatese, unul dintre principalii jucători din piața aluatului congelat, își imbogățește portofoliul de produse

Eden Delicatese, unul dintre principalii jucători de pe piaţa naţională a aluatului congelat, îşi imbogăţeşte gama cu noi produse: 4 produse cu făină integrală, un gramaj nou pentru produsul brânzoaică, acum şi în variata predospită, sortimente noi de produse mini şi variante noi de gogoşi.

Teljes kiőrlésű kakaós csiga 60g micPortofoliul produselor Eden Delicatese se îmbogățește cu 4 produse cu făină integrală: trigon cu gem de caise, melc cu cacao, perniță cu vișine și iaurt, perniță cu brânză dulce, susținând astfel conceptul de alimentație sănătoasă.

Făina integrală conține toate componentele grâului, neexcluzând sărurile minerale și elementele catalitice din acesta, acizii grași nesaturați, antioxidanții și aminoacizii pe care grâul întreg îi conține în mod natural.

Produsele din făină integrală au un conținut mai scăzut de calorii, ajută la reglarea zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat, iar fibrele din componența acesteia joacă un rol important în prevenirea bolilor degenerative.

Tot la capitolul noutăți, binecunoscuta brânzoaică, un produs tradițional aflat în topul vânzărilor este acum disponibilă şi în varianta predospită, la un gramaj mai mic, de 100g.

Gama produselor mini se lărgește și ea, adăugând în portofoliu noi sortimentații de mini-croissante, unde amintim mini-croissantul cu scorțisoară, și snack-uri, unde, pe lângă snack-ul cu cașcaval și snack-ul cu pizza, amintim și  noile gusturi: snack cu șuncă și hrean, snack cu cremă de cacao și aromă de rom, snack cu afine, snack cu zmeură, snack picant.

În cele din urmă, la categoria deserturilor se remarcă 2 variante noi de gogoși: umplute cu gem de frăguțe și cu cremă de vanilie, pe lângă aromele existente: ciocolată și caise.

În 2015, producătorul a investit în trei linii noi de producţie pentru produsele de patiserie predospite, cu o sortimentaţie nouă, în trendul pieţei europene. Produsele se dospesc pe linia de producţie şi se congelează după dospire, cu ciclul: fabricaţie -> dospire -> congelare.

Produsele de panificaţie congelate sunt utilizate pe scară largă în mediul urban, deoarece acestea oferă o alternativă gustoasă şi rapidă la produsele de panificaţie, la un preţ foarte bun. Timpul scurt petrecut cu prepararea lor și gustul tradițional face din această categorie una cu un potențial puternic, cu toate că, pentru moment, oferta este destul de limitată în ceea ce privește varietatea de produse.

În acest context şi odată cu migrarea vânzărilor din HoReCa către retail, compania Eden Delicatese se înscrie în principalele trenduri ale acestei categorii: stilul de viaţă în schimbare din mediul urban care face ca produsele ready-to-bake să fie din ce în ce mai căutate; dezvoltarea de către retaileri a patiseriilor proprii din magazine (bake-off) şi dezvoltarea spaţiilor in-store destinate vânzărilor vrac (take-home).

Eden Delicatese participă la expoziţia internaţională GastroPan Sibiu, dedicată sectorului gastronomic şi de patiserie, în perioada 23 – 25 martie, unde va avea un stand dedicat.

Eden Delicatese

Prezentă în România din 2011 cu gama de produse sub brandul Eden, compania Eden Delicatese este filiala producătorului de patiserie congelată rapid Tatár Pékség Kft. din Ungaria, companie care mai este prezentă pe pieţele din Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Austria, Marea Britanie şi Emiratele Arabe.

Compania Tatár Pékség Kft. a fost înfiinţată în 1981 pe segmentul de mică industrie cu producţie de panificaţie caldă. La începutul anilor ’90 a demarat fabricarea produselor de panificaţie şi patiserie congelate rapid, fiind primul producător din Ungaria pe acest segment.

În urma succesului produselor congelate, compania a renunţat complet la fabricarea produselor calde, restructurând total cadrul şi condiţiile de fabricaţie, stocare şi transport. În acest context nou a fost posibilă şi extinderea paletei de produse oferind specialităţi din aluat precum găluşte (gomboţi), papanaşi sau colţunaşi.

În Romania, Eden Delicatese a devenit unul dintre principalii jucători de pe piaţa naţională a aluatului congelat. Produsele sunt distribuite cu logistică proprie în partea de vest a ţării, direct din Ungaria, şi în sistem externalizat în rest, prin intermediul depozitului companiei situat în centru ţării, la Târgu Mureş.

Produsele din portofoliul Eden Delicatese sunt destinate atât segmentului Bake-Off, cât şi segmentului Take-Home, acoperind şi ambalările destinate sectorului HoReCa. Produsele Eden sunt prezente deocamdată în reţelele internaţionale de magazine Metro şi Auchan, procesul de listare şi în alte reţele fiind în curs de desfăşurare.

Contact: Radu Ioan Lincar, e-mail: radu@edendelicatese.ro, telefon: +40 359 130 660.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Eden Delicatese, unul dintre principalii jucători din piața aluatului congelat, își imbogățește portofoliul de produse

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: