Next_Capitall

Lavazza a finalizat achiziția brandului francez de cafea Carte Noire

Lavazza SpA vrea să-şi majoreze vânzările la două miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) până în 2020, a afirmat directorul general Antonio Baravalle, după ce săptămâna trecută cel mai mare producător italian de cafea a finalizat achiziţia brandului francez Carte Noire, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 700 de milioane de euro.

Lavazza„Lavazza este cea mai mare companie dintre cele mici dar este cea mai mică dintre cele mari”, a afirmat Antonio Baravalle, care conduce din 2011 celebrul producător italian de cafea.

Lavazza, ale cărei vânzări au crescut cu 8% anul trecut, la 1,4 miliarde de euro, nu va face probabil alte achiziţii, cel puţin până la sfârşitul lui 2016, a explicat Antonio Baravalle.

„Am cheltuit peste un miliard de euro în ultimele 12 luni şi este momentul să consolidăm aceste achiziţii”, a explicat şeful Lavazza, referindu-se la cumpărarea companiei daneze Merrild în 2015, investiţiile în reţeaua de distribuţie din Australia şi preluarea Carte Noire, pentru 700 milioane de euro.

Franţa va deveni astfel a doua mare piaţă pentru producătorul italian, iar tranzacţia aproape va tripla cifra de afaceri a companiei italiene în această ţară.

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

Carte Noire, care era deţinută de Mondelez International, este una din cele mai bine vândute branduri premium de cafea din Franţa.

În urma tranzacţiei Lavazza va achiziţiona şi fabrica Laverune din Languedoc-Roussillon, deţinută de Carte Noire.

Lavazza

Lavazza este o companie de familie înfiinţată în 1895, iar anul trecut cifra sa de afaceri s-a situat la 1,34 miliarde de euro (1,46 miliarde de dolari). Compania vinde cafea în 90 de state din întreaga lume şi este liderul pieţei italiene.

În România, compania americană Mondelez este unul dintre cei mari producători şi distribuitori pe piaţa cafelei şi dulciurilor.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Achizitii » Lavazza a finalizat achiziția brandului francez de cafea Carte Noire
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: