Ocean Fish, liderul pieței de pește și fructe de mare din România – prezență excelentă în cadrul târgului internațional Anuga 2021

Ocean Fish, liderul pieței de pește și fructe de mare din România, a participat, între 9 și 13 octombrie 2021, la ANUGA, cel mai mare târg internațional dedicat industriei alimentare din lume, care are loc o dată la doi ani în Köln, Germania. Compania cu capital 100% românesc Ocean Fish importă, procesează și distribuie produse din pește și fructe de mare proaspete, congelate sau preparate în propria fabrică, situată in Afumați, judetul Ilfov.

Ocean Fish„Prezența la târgul Anuga este o tradiție de mulți ani pentru Ocean Fish, iar strategia de dezvoltare pe piața de export presupune și participarea la târguri și expoziții internaționale de profil, în contextul în care peste 20% din producția realizată anual de companie ajunge în mai multe țări europene.

Conform datelor noastre financiare din 2020, când am avut o cifră de afaceri de 173 Milioane de lei, targetul nostru de 20% pentru export a fost aproape realizat. Pentru 2021/2022 ne-am propus un target de 30% pentru piața de export.

Ocean Fish a participat și în această ediție, ca de fiecare dată, cu stand propriu, confirmând și aici poziția de lider în categoria pește și fructe de mare, ediția din acest an aducând companiei ocazia de a prezenta noua identitate vizuală a produselor, prin intermediul căruia am adus acestor produse un aer proaspăt, modern și, cel mai important, am încercat să comunicăm consumatorului originea acestor produse din pește și fructe de mare,” ne-a spus Alesea Brinzila, VicePreședinte și Brand Director Ocean Fish.

Ocean FishPrezentarea standului Ocean Fish la ediția din acest a Târgului Anuga a fost una deosebită

„Deși anul acesta România nu a avut Pavilion Național în cadrul celui mai mare târg de food internațional, noi am decis participarea pe cont propriu și nu ne pare rău de decizia luată, mai ales în contextul ultimilor doi ani, în care s-a simțit foarte mult lipsa târgurilor de profil.

Astfel, anul acesta am avut o prezentare deosebită a standului Ocean Fish, foarte apreciată de către toți vizitatorii noștri.

Pentru noi a devenit deja o tradiție și un „must” să fim prezenți la astfel de târguri internaționale. În primul rând pentru a ne întâlni cu partenerii noștri existenți, iar mai apoi, pentru a prezenta și pentru a cuceri noi piețe de desfacere.

Ocean FishÎn cadrul târgului Anuga am venit cu cele mai recunoscute game de produse marca Ocean Fish, cât și cu inovațiile noastre:

              – Gama de pește și fructe de mare ambalate în atmosferă modificată, care a fost mult diversificată;

              – Gama My Seafood, o nouă gamă înregistrata Ocean Fish, cu o diversitate de fructe de mare congelate;

              – Gama Premium de fileuri din pește, în mare parte afumate: Somonul norvegian afumat, somonul sălbatic, tonul afumat etc

              – Gama Premium Seafood in oil – o nouă gamă de „antipasti fruti di mare” după cum le spun italienii, ambalate în sticlă;

              – Gama SUSHI by Ocean Fish – ultima noastră inovație, la care am lucrat câteva luni bune.

Ocean FishÎn curând, aceste produse vor apărea și pe rafturile magazinelor, pentru clienții noștri din România. Toate cele 5 zile de târg au fost foarte aglomerate.

Am fost vizitați de clienți din toată lumea și am fost bucuroși să vedem cât de apreciate au fost produsele marca Ocean Fish. Sperăm ca rezultatele să fie pe măsura așteptărilor,” a completat Alesea Brinzila.

Ocean Fish

Fondată în 1998, cu capital 100% românesc, Ocean Fish este liderul pieței de pește și fructe de mare din România. În 2020, compania a avut o cifră de afaceri de 173 milioane lei (35,77 milioane euro).

Investițiile totale de 20 milioane de Euro, aduse în infrastructură, s-au materializat în unități de procesare, depozitare și logistică. În plus, compania a accesat și 7 Proiecte cu fonduri UE, în perioada 2008 – 2020. Fabrica Ocean Fish este una din cele mai moderne fabrici de procesare a peștelui proaspăt, preparat sau congelat din Estul Europei cu o capacitate de producție de 7.000 tone/ an și capacitate de depozitare de 15.000 tone/an.

Ocean Fish este compania care a introdus pentru prima dată în România, încă din 1998, produsul Somon afumat, un produs afumat natural, cu un un mix de rumeguș din 5 tipuri de lemn, după o rețetă nemodificată și acum, în 2021.

De asemenea, Ocean Fish este compania care a pus bazele în segmentul ambalării peștelui și fructelor de mare proaspăt/fresh în ATM (atmosfera modificată) în 2013. Ocean Fish ambalează peste 2,5 milioane de caserole de pește și fructe de mare fresh în ATM pe an.

Originea produselor din pește și fructe de mare este, în mare parte, din surse sustenabile, adică de la furnizori acreditați ASC, MSC, BRC, etc. Ocean Fish este și Furnizorul Casei Regale a României, încă din 2016.

Anuga

„Acum două săptămâni s-au închis porțile celui mai mare târg de produse alimentare din lume, Anuga 2021, Köln. Desfășurat sub semnul pandemiei, Anuga a reușit să depășească toate previziunile branșei. Au fost prezenți 4.600 de expozanți din 98 de țări și 70.000 de vizitatori din 169 de țări. Acest lucru a fost posibil chiar și cu reguli noi de participare pentru toți cei prezenți, cea mai importantă fiind distanță dintre standuri, impusă de autoritățile germane, care a fost fost mărită de la 3 m la 5 m, pierzând astfel o treime din suprafață de expunere.

Foarte multe caracteristici ale târgului s-au menținut și anul acesta: internaționalitate ridicată a expozanților (peste 92% au venit din afara Germaniei), la 76% s-a ridicat internationalitatea vizitatorilor, teme și seminarii de extremă actualitate în paralel cu târgul, dar și noutăți și trenduri în industria alimentară la nivel mondial.

Aflată sub motto-ul Transformer, Anuga aduce în prim-plan sustenabilitatea branșei alimentare. Astfel, cele mai multe discuții și prezentări au avut loc urmând această tendința. Noutatea anul acesta a constituit-o ediția online a târgului Anuga @home, accesată preponderant de cei care nu au putut ajunge la târg, expozanți și vizitatori deopotrivă.

Expozanți din România

Din România au fost prezente 22 de companii cu stand propriu. Deși nu a existat un pavilion de țară, precum în anii trecuți, industria alimentară românească a fost reprezentată la nivel de excelență atât de vechii expozanți Anuga, cât și de o serie de noi expozanți. Printre companiile care participă constant cu stand individual la Köln amintim Ocean Fish, Boromir, Croco, Deroni, European Drinks, și European Foods.

La prima participare individuală au fost companiile All Nuts, Calipso, Ferma cu Omenie, Fuente de la Salud Vasmar, Grande Dolceria, Mandy Foods Internațional, Prefera, Verdino, Theresia și Wonderfoods. Sperăm în revenirea participarilor cu pavilion de țară la evenimentul Anuga și în transmiterea unei imagini unitare a industriei alimentare românești,” ne-a declarat Roberta Straub, Reprezentanta Koelnmesse în România și Moldova.

Următoarea ediție Anuga va avea loc în perioada 7 – 11 octombrie 2023.

Mai multe informații la Reprezentanta Koelnmesse în România, telefon 031.409.41.76, e-mail roberta.straub@koelnmesse.ro.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te gratuit la newsletter

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *