Prețul ciocolatei, influențat de salturile prețului la cacao

Preţul la cacao a crescut cu 4 % după ce preşedintele ales al Coastei de Fildeş a impus o blocadă a exportului pentru o lună, potrivit publicatiei The Telegraph.

În Londra, preţul la cacao a crescut la 2.225 dolari/tona, reprezentând cea mai mare valoare înregistrată din mai, anul trecut, alimentând temerile legate de prelungirea blocadei, ceea ce ar conduce la creşterea preţului ciocolatei.

Cacaoa reprezintă aproximativ un sfert din preţul unui baton de ciocolată. Deşi recolta obţinută de pe plantaţiile din Coasta de Fildeş au fost mai mari în acest an decât în cei trecuţi, orice întreruperi în sistemul de aprovizionare din cauza incertitudinilor politice ar putea cauza o augmentare a preţului.

Coasta de Fildeş este cel mai mare producător mondial de boabe de cacao, deţinând aproximativ o treime din producţia totală a Globului. Preţul la cacao a atins deja săptămâna trecută vârful unei creşteri de 2.150 dolari (1 340 lire sterline) pe fondul preocupărilor existente legate de turburările politice cauzate de alegerile controversate. Cel mai mare organism al comercianţilor din industria de cacao, Federaţia Comerţului cu Cacao (FCC), intenţionează să aplice presiunea internaţională pentru a ajuta la ridicarea interdicţiei.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,961 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Prețul ciocolatei, influențat de salturile prețului la cacao

Spune-ți părerea

  1. hai sa organizam proteste, sa platim de acum ciocolata numai cu bancnote de 500 RON :D :))))

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: