Proprietarul fabricii Lactate Brădet este convins că s-au luat toate măsurile pentru a se evita contaminarea produselor

Proprietarul fabricii Lactate Brădet din comuna argeşeană Brăduleţ, Marius Badea, s-a declarat convins, într-o conferinţă de presă ce a avut loc ieri, că au fost luate toate măsurile pentru a se evita o contaminare a produselor cu bacteria e-coli, care a fost identificată într-un lot de brânză proaspătă.

Lactate Brădet„Am investit masiv (…) şi am încercat să facem o fabrică modernă, la capacităţile şi la posibilităţile noastre (…) şi toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generaţie (…).

Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculaţii, aceste analize care sunt parţiale, nu putem trage o concluzie definitivă”, a declarat Badea într-o conferinţă de presă organizată la Piteşti.

El a precizat că materia primă provine de la două ferme moderne de vaci, una din Argeş şi una din Dolj, iar întreaga cantitate de lapte este pasteurizată după intrarea în fabrică. În plus, analizele probelor de lapte şi analizele medicale ale angajaţilor au fost întotdeauna conforme, a susţinut Badea.

Mărţişoare magice de la Flanco

„Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricaţie, fie în manipulare, la noi (…), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă”, a afirmat Marius Badea.

Omul de afaceri şi-a exprimat îndoiala că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piaţă după acest incident, chiar dacă rezultatele finale ale analizelor vor arăta că acea contaminare cu e-coli nu s-a produs în timpul procesului de fabricaţie.

„Eu nu cred că se poate reabilita fabrica, este ca un copil pe care l-ai crescut şi trebuie să te desparţi de el la un anumit moment”, a spus omul de afaceri.

Sursa: Agerpres.ro

Declaraţia pripită a Ministrului Agriculturii

Pe 29 februarie 2016, Ministrul Agriculturii a făcut o declaraţie ce a declanşat un val de reacţii din partea unor retaileri care au scos de la vânzare toate produsele marca Lactate Brădet din magazinele unde acestea erau prezente: ‘În urma analizelor de laborator, inspectorii veterinari au găsit e-coli în probele de brânză de la Lactate Brădet din Curtea de Argeş, care comercializează şi produse tradiţionale. Este vorba despre o cantitate de 20 de kilograme de brânză proaspătă de vaci.”

Marius Badea nu a vrut să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declaraţia oficialului a fost „un pic cam pripită”.

De asemenea, autorităţile au dispus stoparea activităţii societăţii Lactate Brădet.

Până la această oră, 3 retaileri au anunţat ca au scos de la vânzare toate produsele de la Lactate Brădet din magazinele situate în zona judeţului Argeş: PROFI, METRO şi Auchan.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

3 comentarii la „Proprietarul fabricii Lactate Brădet este convins că s-au luat toate măsurile pentru a se evita contaminarea produselor”

  1. Pingback: Proprietarul fabricii Lactate Brădet a făcut un apel inedit către oamenii de marketing

  2. Pingback: Retail & FMCG - sinteza săptămânii 29 februarie - 4 martie 2016

  3. Pingback: Brădet Românesc este noua companie în care românii pot deveni acționari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *