România, cu 24 de litri pe cap de locuitor, rămâne în top zece consumatori de vin la nivel mondial

  • de

România a ocupat anul trecut locul 12 în topul celor mai mari producători mondiali de vin, conform statisticilor Organizației Internațională a Viei și Vinului (OIV) şi rămâne în top zece consumatori de vin la nivel mondial, din punct de vedere al consumului fiscalizat, care se ridică la 24 de litri pe cap de locuitor, a declarat azi reprezentantul României la Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV), Cătălin Păduraru, la deschiderea Târgului Internaţional de Vinuri Goodwine.

atmosphere 2Peste 1.000 de vinuri provenite de la circa 100 de producători locali şi străini vor fi la dispoziţia vizitatorilor târgului, în perioada 25 – 27 aprilie.

„În momentul de faţă, din păcate, nu finanţează nimeni studii de piaţă serioase. Neexistând bugete, există numai o serie de simulări de sondaje. Consumul fiscalizat în România este de 24 de litri pe cap de locuitor, ceea ce ne situează pe locul nouă. Dintre aceştia, 15% sunt vinuri peste medie. Super premium sau premium, este greu de definit. Pe zona urbană, rămânem cu un comportament de consum similar celui din Europa, deci putem spune că suntem undeva la 5% din consumul fiscalizat pe vinuri premium şi super premium”, a precizat Păduraru.

La ediţia de primăvară a Târgului Internaţional de Vinuri GoodWine de la Romexpo participă producători români, importatori, distribuitori şi companii din domenii conexe, care vor aduce în faţa vizitatorilor o ofertă vastă de vinuri, din care câteva sute vor fi prezentate în premieră vizitatorilor.

„România exportă, în prezent, pe pieţe mature, în SUA, Canada, Germania, China, Japonia, Israel, Polonia. Există o deschidere în acest sens şi pe piaţa autohtonă, care absoarbe foarte bine produsul românesc. Consumul este în creştere, în special la cel fiscalizat. Cele mai bine vândute la export sunt cupajele dintre soiurile autohtone şi cele străine, iar piaţa HoReCa este şi ea în creştere”, a mai spus Cătălin Păduraru.

Vizitatorii târgului vor putea degusta vinuri atât din România, cât şi din Franţa, Italia, Bulgaria, Chile, Argentina, Africa de Sud, Republica Moldova.

Sursa: Agerpres

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *