Saltempo, unul dintre cei mai importanți procesatori de carne din România, vizează extinderea și către alte rețele din retailul modern

Prezentă pe piață de 27 de ani, compania de procesare a cărnii Saltempo din Galați, cu acționariat 100% românesc, vizează extinderea și către alte rețele din retailul modern din România, în special cu noua gamă de produse crud-uscate Saltempo Delicii din Tradiții, produse ce combină atât rețete clasice autohtone românești cât și rețete cu origini europene. Prezența companiei la cele mai mari târguri dedicate industriei alimentare din lume și planurile de viitor.

Procesul tehnologic avansat de uscare și afumare lentă cu fum natural din lemn de fag a produselor Saltempo Delicii din Tradiții, imprimă produselor o aromă și un gust deosebit, transformându-le în adevărate delicatese.

Saltempo

„Gama Saltempo Delicii din Tradiții conține produse din carne de porc, vită și oaie, feliate și ambalate în caserole care respectă rețete originale, iar calitatea ingredientelor naturale atent selecționate conferă produselor o personalitate puternică și un gust desăvârșit, fiind pe placul celor care preferă varietățile de mezeluri tradiționale clasice, produse curate și de ce nu, exclusiviste”, a declarat Domnul Miltiade – Sorin ISTRATE, administrator și Director General al companiei Saltempo.

Ambalaj inovator

„O inovație adusă de companie este modul de ambalare, o metodă relativ recentă și care oferă produselor noastre un aspect premium. Acest tip de ambalaj constituie o bună barieră termică și prelungește durata de valabilitate, datorită proprietății și caracteristicilor de a se mula perfect pe suprafața produsului. În acest fel, răspundem prompt cerințelor marilor rețele din retailul modern”, a declarat Andrei Mantaroșie – Manager de marketing Saltempo.

Noutăți în portofoliul Saltempo

Saltempo, unul dintre cei mai importanți procesatori de carne din România, oferă de 27 de ani carne și produse din carne, preparate după rețete vechi de procesare, afumare și maturare a cărnii, controlate în fiecare etapă a procesului de producție.

În acest moment, sub brandul Saltempo se află 4 mărci înregistrate: Saltempo – Prospețime și savoare pentru fiecare!; Costache – bucate ca odinioară; Appetit – gust deosebit și Saltempo – Delicii din Tradiții.

Gama Saltempo – Prospețime și savoare pentru fiecare a primit, de curând, o rețetă îmbunătățită, „cu minim 95% carne”, rezultând o gamă de produse cu mai multă savoare.

„Lucrăm nu doar la o etichetă curată și stilizată ci la o gamă de mezeluri care se doresc din ce în ce mai gustoase și mai pline de savoare. Procesul de îmbunătățire a rețetei pornește de la procentul de carne urmat de un echilibru corect între celelalte ingrediente.

Vorbim în prezent de 10 produse a căror rețetă a fost perfecționată în decurs de câteva luni, iar feedback-ul în rândul consumatorilor este unul excelent, aceste produse înregistrând o creștere de peste 25% ceea ce confirmă direcția de calitate aleasă.

În același timp avem în plan până la finele anului 2019 o revizuire a design-ului de produs pentru preparatele din brandul Saltempo – Prospețime și savoare pentru fiecare! Pentru un design premium e nevoie de multă cercetare, experiență, spirit artistic și lucru în echipă,” a declarat Andrei Mantaroșie.

O sortimentație variată

Produsele Saltempo sunt numeroase și destul de variate ca sortimentație, cuprind atât preparate din carne cum ar fi: șuncă, bacon, specialități, parizer, salamuri, crenvurști, tobe și pateuri, produse vegetale și de post, semipreparate grill, produse românești fabricate după rețete consacrate, produse culinare, produse crud-uscate dar și diverse sortimente de carne tranșată și refrigerată sau carne congelată.

Pe placul gurmanzilor, „maestrul” Costache a perfecționat de-a lungul anilor rețete tradiționale așa cum se făceau odinioară. Produsele culinare de la Costache – Bucate ca odinioară au mare căutare în rândul românilor din țară dar și din Uniunea Europeană datorită gustului unic, tradițional.

Toate produsele sunt fabricate în Sistem de Management al Calității SR EN ISO 9001 și în Sistem de Management al Siguranței Alimentului SR EN ISO 22000, verificate în conformitate cu Standardul Internațional de Auditare pentru Calitatea și Siguranța Produselor Alimentare IFS Food.

Distribuție și prezență în retailul modern

Gama de produse Saltempo este prezentă deja în retailul modern în rețele precum: Kaufland, METRO Cash & Carry, Profi, Carrefour, Penny Market, Lidl sau Supeco, însă procesul de listare este în curs de desfășurare și în alte rețele.

Distribuția produselor Saltempo se realizează, de asemenea și prin rețeaua de magazine proprii situate în municipiile Galați și Brăila (17 magazine) dar și prin retailul tradițional, pe un areal important al țării care cuprinde județele Iași, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Tulcea.

Saltempo, la târgurile internaționale de profil

Produsele Saltempo sunt cerute și apreciate atât în Uniunea Europeană cât și în alte țări, iar aria de export a crescut semnificativ în ultima vreme. Acest lucru se datorează și faptului că, în ultimul an, compania Saltempo a participat cu stand la trei dintre cele mai importante târguri dedicate industriei alimentare din lume – SIAL Paris (21 – 25 octombrie 2018), IFE Londra (17 – 20 martie 2019) și Anuga Koln (9 – 13 octombrie 2019) – evenimente expoziționale care însumează peste 16.000 de expozanți, fiind vizitate de peste 500.000 de specialiști din domeniu.

Planuri de viitor

„În următorii 3 – 4 ani ne dorim să modernizăm și mai mult unitatea noastră de producție de la Galați și să-i mărim capacitatea de producție, ca urmare firească a solicitărilor. Redimensionarea fabricii presupune o acțiune de lungă durată, însă proiectul este aproape finalizat, iar construcția va începe în perioada următoare”, a precizat Miltiade – Sorin ISTRATE.

De asemenea, în perioada următoare, compania Saltempo își propune, în principal, să dezvolte noi game de produse, să extindă arealul de distribuție la nivel național, precum și să intensifice relațiile cu marile rețele de magazine.

Contact Saltempo: office@saltempo.ro / www.saltempo.ro

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *