Scandia Food intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici și crează o nouă entitate: Scandia Food Frozen

Scandia Food, liderul pieței de conserve din România, intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici de ultimă generație în domeniul producției de mâncăruri congelate pe bază de carne, situată în județul Ilfov. Compania este încorporată sub noua entitate Scandia Food Frozen. Tranzacția se alătură planului de expansiune comunicat de către reprezentanții companiei.

 

Întregul proiect a pornit de la identificarea categoriei de produse și semipreparate congelate pe bază de carne, drept o oportunitate pentru Scandia Food, însă care s-a transformat ulterior într-un proiect strategic, încheiat prin intrarea în această nouă piață și totodată prin achiziționarea unei companii, al cărui principal obiect de activitate este producția și distribuția de produse congelate.

Divizia de congelate nou formată de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea în categoria de mâncăruri congelate pe baza de carne și totodată susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.

Compania produce lunar aproximativ 200 de tone în fabrica din județul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atât prin intermediul partenerilor interni cât și externi, în țări precum Olanda sau Israel, fabrica beneficiind de certificări pe sisteme de calitate IFS și BRC, însă deține de asemenea și certificări pentru BLK, Hallal și Kosher.

Finanțare de la CEC Bank

“Proiectul a fost o dorință comună care a avut la bază sinergiile existente, experiența și profesionalismul ambelor echipe, care vor ajuta la valorizarea oportunităților din prezent și consolidarea business-ului existent. În susținerea eforturilor financiare, grupul Scandia a beneficiat de încrederea finanțatorului CEC Bank, care a dat dovadă de o deosebită implicare și viteză de reacție și ne-a sprijinit pe parcursul întregului proces”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General și Administrator Scandia Food.

„Scandia este un business puternic care a crescut în mod constant, de la an la an, și mă bucur că am putut să îi sprijinim cu o finanțare de peste 6 milioane de euro pentru acest nou proiect. Credem în potențialul agriculturii și industriei alimentare, sectoare vitale pentru creșterea economiei pe baze solide și sustenabile și vom continua să finanțăm antreprenorii care aduc valoare adăugată și contribuie la creșterea economică.

România are nevoie de astfel de proiecte, care confirmă potențialul de dezvoltare al economiei românești. Iar noi suntem pregătiți să oferim susținere și expertiză oricărei inițiative menite să contribuie la creșterea competitivității și la dezvoltarea sustenabilă a economiei”, a declarat Bogdan Neacșu, Director General CEC Bank.

Scandia Food va juca rolul de acționar principal

Scandia Food va juca rolul de acționar principal și va fi implicat în deciziile și procesul de management al companiei recent preluate, alături de echipa de management existentă, asigurând astfel partenerii de garantarea standardelor de calitate de cel mai înalt prestigiu, așa cum a fost și până acum.

”În România, Scandia Food deține o cotă de piață semnificativă pentru conservele pe bază de carne și este un furnizor de bază pentru producția de marcă privată. Această achiziție ne permite să ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători din sectorul alimentar pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea, alături de impulsionarea canalului de export, care a devenit unul din pilonii strategiei adoptate la nivel de grup, precum și de intrarea pe noi categorii.

Totodată, achiziția susține viziunea companiei de a deveni un reputat lider în nutriție echilibrată și o companie de produse alimentare recunoscută la nivel internațional,” a declarat Andrei Ursulescu.

Scandia Food

Scandia Food

Scandia Food lider pe piața conservelor din România s-a extins cu două noi linii de business în anul 2010: restaurant quick service și producția de mezeluri. În prezent are 3 restaurante în București, în marile centre comerciale. Începând cu 2016 și-a adăugat în portofoliu și brandul Roua, care include produse din  următoarele categorii: dulceață, mâncare vegetală, zacuscă și sosuri. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua și Sunset Nuts.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *