Transavia: Interesul pentru carnea proaspătă de pui din România a crescut considerabil pe piața de export

Compania Transavia, cel mai mai mare producător de carne de pui din România a fost prezentă la târgul Anuga, cel mai important eveniment expozițional internațional dedicat industriei agroalimentare.

Transavia-Fabrica nutreturi combinate SantimbruConform reprezentanților Transavia, interesul pentru carnea proaspătă de pui din România a crescut considerabil față de edițiile precedente ale târgului, dovadă a faptului că produsele românești încep să câștige din ce în ce mai mult teren și încredere pe piața de export.

Mai mult decât atât, s-au identificat o serie de oportunități de business în zona produselor de tip ready-meal, categorie pe care compania Transavia intenționează să o exploateze intens în următoarea perioadă.

De asemenea, s-a observat faptul că o mare parte din producătorii de carne de pui prezenți la târg investesc din ce în ce mai mult în creșterea capacităților de producție, lucru ce va determina o atenție deosebită spre anumite piețe și categorii de produse specializate.

“Suntem printre puținii producători cu sistem de producție integrat la nivel regional, incluzând în acest lanț inclusiv producția proprie de cereale, iar acest avantaj ne-a creat o serie de oportunități în cadrul târgurilor internaționale de profil și nu numai. Ne-am propus abordarea în continuare inclusiv a sectorului de retail, iar în acest sens putem opta atât pe performanțele brandurilor proprii, cât și pe potențialul mărcilor private.

Am reușit să ne facem simțită prezența deja în Croația și Bulgaria unde întreaga gamă de produse se livrează sub brandul propriu Fragedo, însă targetăm și alte piețe cu potențial. Un procent important din exporturile noastre îl constituie categoria de produse preparate (ready-to-eat) dominate în special de mărci private, Marea Britanie fiind cea mai importantă destinație a noastră pe acest segment.”, a declarat Dl. Ioan Popa, Director General Transavia.

În ultimii 4 ani vânzările companiei Transavia au vizat preponderent Uniunea Europeană, în special datorită profilului și evoluției pieței cărnii de pasăre la nivel mondial. Transavia este prezentă pe piața internațională prin exporturile realizate în Marea Britanie, Franța, Spania, Croația, Grecia, Ungaria și Bulgaria.

Detalii şi galerie foto Anuga 2015

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,094 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » FMCG » Producatori » Transavia: Interesul pentru carnea proaspătă de pui din România a crescut considerabil pe piața de export

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: