Ahold Delhaize – creșterea de 2,5% în 2018 depășește ușor așteptările

Pe parcursul întregului an 2018, grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, din care face parte și rețeaua MEGA IMAGE din România, a înregistrat vânzări de 62,8 miliarde euro, în creștere cu 2,5% față de anul anterior, la un curs de schimb constant, conform unui raport preliminar al companiei.

Ahold DelhaizeÎn Belgia, strategia stabilită de grup pare să aducă rezultate, piața belgiană înregistrând o cifră de afaceri de 5 miliarde de euro, în creștere cu 2,9%, creștere ce depășește ușor așteptările.

În cealaltă țară de origine a grupului, Olanda, Ahold Delhaize a înregistrat în 2018 vânzări în creștere cu 3,7%, iar în Statele Unite o creștere de 1,9%.

În Europa Centrală și de Sud-Est, regiune din care face parte și România, unde Ahold Delhaize operează rețeaua MEGA IMAGE, grupul de retail a înregistrat în 2018 vânzări de 6 miliarde de euro, în creștere cu 3,1% față de anul anterior, dintre care 16 milioane de euro au fost generate din vânzările online, segment care aduce o creștere de 24,5%.

Remarcată s-a făcut piața Cehiei, care a raportat o performanță de vânzări foarte puternică, cu promoții reușite, ceea ce a dus atât la creșterea valorică, cât și la creșterea în dimensi a coșului în supermarketuri, precum și în hipermarket-urile sale compacte. În Grecia, ca urmare a redeschiderii concurenței pe piață, creșterea like-for-like a vânzărilor a rămas sub presiune, însă s-a îmbunătățit treptat față de trimestrele precedente.

MEGA IMAGE

În România, retailerul a inaugurat în 2018 un număr de 83 de magazine: 32 sub brandul Mega Image (dintre care 2 extinderi din Shop&Go în Mega Image și o relocare de magazin Shop&Go) și 51 Shop&Go. Astfel, Mega Image ajunge la o rețea de 674 de magazine la finalul lui 2018.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente, are o rețea ce cuprinde în prezent peste 6,500 de magazine la nivel mondial și peste 370.000 de angajați, care servesc peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în 11 țări.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *