ZaharulOradea

Ahold Delhaize – creșteri importante în România și Grecia în trimestrul 2 din 2016

Grupul de retail Ahold Delhaize, creat anul trecut prin fuziunea dintre Retailerul olandez Royal Ahold NV şi retailerul belgian Delhaize Group, din care face parte şi reţeaua Mega Image, a anunţat separat rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru din 2016.

Ahold DelhaizeAstfel, Ahold a înregistrat în trimestrul 2 din 2016 venituri în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Delhaize Groupa a înregistrat, în trimestrul 2 din 2016, venituri în creştere cu 2.8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul operațional  a crescut cu 10.4%, la actuala rată de schimb. În SE Europei, creşterea Delhaize Group a fost de 8.7%, mai ales datorită pieţelor din România şi Grecia.

De asemenea, a avut loc o îmbunătățire a cotei de piață pentru brandurile de retail Delhaize Group în toate cele 3 țări (România, Grecia şi Serbia).

Ahold Delhaize are peste 1.500 de magazine in patru tari din sud-estul Europei: Albert – cel mai mare brand de retail din Cehia, Alfa-Beta (AB) – familia de supermarket-uri din Grecia, Mega Image – cea mai mare reţea de magazine de tip concenience din România şi Tempo, cel mai mare lant de hypermarketuri din Serbia. În România și Serbia, grupul operează şi Shop & Go, o reţea de magazine de cartier.

Brandurile de retail aparţinând Ahold Delhaize din SE Europei sunt:

Albert (Cehia)
AB Vassilopoulos (Grecia)
AB City (Grecia)
AB Food Market (Grecia)
AB Shop & Go (Grecia)
ENA (Grecia)
Maxi (Serbia)
Tempo (Serbia)
Shop & Go (Serbia)
Mega Image (Romania)
Shop & Go (Romania)

Noua companie Ahold Delhaize a fost creată în urma fuziunii dintre Ahold și Grupul Delhaize, anunțată în data de 24 iunie 2015 și finalizată în data de 23 iulie 2016. Ahold Delhaize, devine unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial, un lider pe segmentul de supermarket și comerț online.

Cu o istorie începută în urmă cu 150 de ani, Ahold Delhaize include 22 de mărci locale care servesc peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în 11 țări, cu o forță de muncă a peste 375.000 de asociați.

În România, reţeaua de magazine Mega Image are, în acest moment, 484 de unităţi ce funcţionează în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanești.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Ahold Delhaize – creșteri importante în România și Grecia în trimestrul 2 din 2016
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: