Ahold Delhaize: România a avut performanțe puternice în 2017

Grupul de retail Ahold Delhaize, din care face parte şi reţeaua Mega Image, a menționat din nou România în raportul pentru anul 2017 cu perfomațe puternice pentru creșterea vânzărilor.

Ahold DelhaizeAhold Delhaize, unul dintre cei mai importanţi retaileri mondiali, cu peste 20 de branduri locale de top, prezente în 11 țări, a continuat să înregistreze performanțe puternice în al anul 2017, odată cu creșterea vânzărilor și îmbunătăţirea marjelor comerciale.

În 2017, vânzările nete în Europa Centrală și de Sud-Est au fost de 5.791 milioane de euro, având o creștere de 4,2% sau cu 234 de milioane de euro față de 2016. La nivelul cursurilor de schimb constante, vânzările nete au crescut cu 3,4%.

Creșterea vânzărilor s-au datorat creșterii comparabile a vânzărilor cu 0,9% și de adăugarea a 112 magazine noi în 2017 care au contribuit la creșterea cu 2,5% a vânzărilor. Creșterea comparabilă a vânzărilor s-a datorat operaţiunilor din Cehia, România și Serbia, în timp ce vânzările din Grecia au scăzut ca urmare a circumstanțelor concurenţiale a pieței.

Mega Image este unul dintre cele mai importante lanțuri de magazine din România, cu o poziție dominantă în București (pe formatul de supermarketuri si magazine de proximitate) şi unul dintre driverele de creştere ale întregului grup.

Mega Image a continuat să se extindă si în 2017 dincolo de piața sa principală (Bucureşti şi Ilfov) prin consolidarea prezenței sale în alte regiuni din România, cum ar fi Cluj-Napoca. Astfel, Mega Image a deschis 69 de magazine în 2017, inclusiv 28 de unități în afara Bucureștiului, dintre care 9 au fost în Cluj-Napoca.

De asemenea, în noiembrie, Mega Image a lansat propiul magazin online oferind consumatorilor din București livrare acasă sau ridicare din magazin.

La finalul anului 2017, operațiunile Ahold Delhaize din Cehia, Serbia, Grecia și România au avut un portofoliu de 1.750 de magazine, inclusiv 112 magazine noi față de anul anterior. În cursul anului, au fost remodelate sau extinse 69 de unități, acestea făcând parte din procesul de întreținere și de modernizare a reţelei generale de magazine.

Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este are cu o reţea ce cuprinde în prezent 600 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente, are o rețea ce cuprinde în prezent 6,637 de magazine la nivel mondial și 369.000 de angajați, care servesc peste 50 de milioane de consumatori în fiecare săptămână în 11 țări.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,050 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Ahold Delhaize: România a avut performanțe puternice în 2017

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: