Vânzările grupului Ahold Delhaize au crescut cu 1,6% în al patrulea trimestru al anului 2017

Grupul de retail Ahold Delhaize, din care face parte şi reţeaua Mega Image, a anunțat astăzi o creștere a vânzărilor nete cu 1,6% (vânzări nete de 15,8 miliarde de euro) în al patrulea trimestru al anului 2017 la rate de schimb egale comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Ahold DelhaizeAhold Delhaize, unul dintre cei mai importanţi retaileri mondiali, cu peste 20 de branduri locale de top, prezente în 11 țări, a continuat să înregistreze creșteri ale vânzărilor în al patrulea trimestru al anului 2017. Pentru întregul an 2017 vânzările nete au ajuns la 62,7 miliarde de euro, cu o creștere de 1,7% la rate de schimb constante.

În Europa, Olanda a avut performanțe puternice de 6,0%, iar Belgia a realizat aceleași vânzări ca cele din perioada anului precedent.

În Europa Centrală și de Sud-Est, creșterea vânzărilor comparabile Ahold Delhaize a fost de 0,3%, iar la nivelul întregului an financiar 2017 creşterea grupului de retail a fost de 1%. Performanțele puternice ale vânzărilor în această regiune, din care face parte şi România, au compensat cu vânzările negative din Grecia, unde performanţele slabe în vânzări şi-au făcut apariţia încă din al doilea trimestru al acestui an.

Ahold Delhaize

Fuziunea Ahold – Delhaize a fost finalizată cu succes în iulie 2016, formând unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial, un lider pe segmentul de supermarket și comerț online.

În România, Grupul Ahold Delhaize operează reţeaua Mega Image ce cuprinde în prezent 596 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. În 2017, Mega Image a inaugurat un număr de 69 de noi magazine.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Vânzările grupului Ahold Delhaize au crescut cu 1,6% în al patrulea trimestru al anului 2017

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: