Auchan Retail România și OMV Petrom doresc extinderea parteneriatului pentru deschiderea de magazine MyAuchan în stațiile Petrom

OMV Petrom și Auchan Retail România urmăresc să extindă parteneriatul pentru deschiderea de magazine de proximitate MyAuchan în stațiile Petrom. Cele două părți au agreat un Memorandum de Înțelegere care exprimă intenția ambelor părți pentru a discuta extinderea parteneriatului, condiționat de obținerea aprobării finale din partea Consiliului Concurenței.

15 magazine MyAuchan deschise în stații Petrom

MyAuchanParteneriatul dintre Petrom și Auchan Retail România a fost inițiat în 2017 cu o fază pilot în cadrul căreia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în 15 stații Petrom, atât în zone urbane, cât și în zone rurale din România.

În această fază pilot s-a urmărit testarea modelului de afaceri și evaluarea de către parteneri a potențialului parteneriatului.

”Rezultatele de până acum sunt încurajatoare și suntem bucuroși să negociem extinderea parteneriatului și să avem mai multe magazine de proximitate MyAuchan în stațiile noastre Petrom. Această asociere își propune să adauge și mai multă substanță promisiunii brandului Petrom; magazinele MyAuchan completând perfect beneficiile clasice ale Petrom: carburanți de calitate la prețuri accesibile și stații oricând în drumul clienților.

Prin acest parteneriat, clienții își vor putea face cumpărăturile din supermarket, fără grija prețurilor, iar rețeaua de stații Petrom va putea să îmbunătățească experiența oferită consumatorilor”, a declarat Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Downstream Oil.

Un proiect pilot reușit

”Această cooperare la scară largă este parte din ambiția Auchan Retail România de a aduce magazinele noastre mai aproape de toți românii. Parteneriatul cu OMV Petrom, inițiat în 2017 cu o fază pilot, a fost foarte util pentru ambele companii și ne-a ajutat să ne îmbunătățim oferta de proximitate prin identificarea celei mai potrivite game de produse și servicii și bineînțeles, prin prețuri bune. Prin acest parteneriat, urmărim unul din principalele noastre obiective strategice: să oferim clienților o experiență unică, extraordinară la cumpărături”, a declarat Ionuț Ardeleanu, General Manager Auchan Retail România.

Magazinele MyAuchan din stațiile Petrom oferă o gamă variată de până la 3.000 de produse, de la alimente premium, incluzând produse gata preparate, cafea proaspătă, produse proaspete (fructe și legume, brutărie, lactate) și alte produse de băcănie, până la produse non-alimentare, inclusiv cosmetice, produse pentru bebeluși și accesorii auto. Varietatea gamei depinde de mărimea stației Petrom.

Reprezentanții ambelor companii au declarat că mai multe detalii despre extinderea parteneriatului vor fi disponibile în viitor, după finalizarea negocierilor.

În acest moment există 15 magazine MyAuchan în stații Petrom, în cadrul partenariatului Auchan România și OMV Petrom și 4 magazine MyAuchan independente – 3 în București și 1 în Craiova.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amânuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2018, sub două branduri, OMV și Petrom.

Auchan Retail România

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri și o rețea de magazine MyAuchan. Cu peste 280.000 mp suprafaţa netă de vânzare, cu circa 10.000 de angajaţi, cu o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de Euro,  compania propune celor circa 5 milioane de locuitori din oraşele în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cea mai mare gamă  de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent.

Pe www.auchan.ro, Auchan prezintă consumatorilor peste 25.000 de produse disponibile în magazine și oferă serviciul click&collect pentru circa 5.000 de produse.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *