Auchan Romania preia magazinele din stațiile Petrom

Consiliul Concurenței a anunțat azi, 25 iulie 2019, că a autorizat tranzacția prin care Auchan Romania SA preia magazinele destinate comercializării produselor alimentare și non-alimentare din stațiile Petrom.

My Auchan

Auchan Romania este membră a grupului Auchan Holding SA, principalul obiect de activitate fiind comerțul cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun. În România, Auchan își desfășoară în prezent activitatea prin 33 hipermarketuri și prin 24 magazine de proximitate MyAuchan.

OMV Petrom Marketing S.R.L are ca obiect principal de activitate “Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate”.  Compania comercializează prin intermediul stațiilor de distribuție Petrom şi produse alimentare, băuturi alcoolice și răcoritoare, produse pe bază de tutun, precum și diverse servicii legate de restaurant, snack-bar etc.

În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia a fost publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial, AICI.

Completare din partea Consiliului Concurenței:

“Cu privire la operațiunea prin care Auchan va derula comerţul cu produsele din magazinele aflate în staţiile de distribuţie Petrom vă transmitem că informații precum numărul benzinăriilor care vor fi transformate în MyAuchan, cotele de piață înregistrate de părți și alte elemente referitoare la contractul cu Petrom sunt elemente considerate confidențiale de părțile implicate în această tranzacție, din perspectiva strategiei de afaceri a acestora.

Conform legislației în vigoare, Consiliul Concurenței are obligația de a respecta secretele comerciale ale părților implicate într-o tranzacție”.

Parteneriatul Auchan – Petrom

Inițial, a existat un parteneriat între Petrom și Auchan Retail România, inițiat în 2017 cu o fază pilot în cadrul căreia au fost deschise magazine de proximitate MyAuchan în 15 stații Petrom, atât în zone urbane, cât și în zone rurale din România.

Apoi, la începutul acestui an, OMV Petrom și Auchan Retail România au declarat că urmăresc să extindă parteneriatul pentru deschiderea de magazine de proximitate MyAuchan în stațiile Petrom. Cele două părți au agreat un Memorandum de Înțelegere care exprimă intenția ambelor părți pentru a discuta extinderea parteneriatului, condiționat de obținerea aprobării finale din partea Consiliului Concurenței.

În cele din urmă, Auchan Romania SA preia magazinele destinate comercializării produselor alimentare și non-alimentare din stațiile Petrom, tranzacție aprobată de Consiliul Concurenței.

OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze de aproximativ 61 milioane bep în 2017. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amânuntul,

Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 789 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2018, sub două branduri, OMV și Petrom. În România, OMV Petrom operează o reţea de peste 600 de benzinării, dintre care cca. 400 sub brandul Petrom.

Auchan Retail Romania

Auchan Retail România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, 1 supermarket Auchan și o rețea de 24 magazine de proximitate MyAuchan. Cu peste 280.000 mp suprafaţa netă de vânzare, peste 10.000 de angajaţi,  o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele, un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat – toate preţurile mici, permanent.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *