Mascuta_Vesela_Nou

BERD investește 25 milioane de euro în dezvoltarea rețelei de magazine Profi

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) își unește forțele cu noul proprietar al retailerului Profi, Mid Europa Partners, pentru a consolida compania Profi Rom Food, rețeaua de magazine cu cea mai rapidă expansiune a lanțului de magazine din România, conform unui comunicat al companiei. 

PROFIPrin investiția de 25 milioane de euro din partea BERD, ce va sprijini continuarea extinderii rețelei de magazine Profi, în special în orașele mici ale României, BERD intră, practic, în acţionariatul PROFI ROOM FOOD.

Profi este recunoscut pentru atragerea de clienţi noi prin oferta de produse proaspete, la prețuri accesibile, în magazine moderne din întreaga țară. Compania este într-o formă excelentă și are un potențial uriaș să se dezvolte în următorii ani în România, inclusiv în localitățile mai mici. Suntem încântați că BERD se alătură grupului acționar Profi, condus de Mid Europa.” a declarat Daniel Cirstea, CEO Profi Rom Food.

Profi are, în acest moment, 523 de magazine, iar targetul managementului este de a ajunge, până la finalul acestui an, la o reţea de 700 de magazine.

În noiembrie anul trecut, Mid Europa Partners, o firmă cu capital privat concentrat pe Europa Centrală și de Sud-Est, a achiziționat 100 % din acțiunile Profi Rom Food, ce au aparţinut fondului Polish Enterprise Fund VI. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 533 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din retailul românesc.
Mid Europa Partners, un partener de lungă durată al BERD, este un important investitor, cu peste 4,6 miliarde de euro investiți în fonduri colectate și gestionate încă de la începuturi.

Cu sprijinul nostru, Profi va deschide sute de magazine noi în localitățile mari și mici din România, oferind clienților posibilitatea de a face cumpărături pentru produse alimentare convenabil şi la prețuri accesibile, ajutând, totodată, la creșterea economiei locale și la crearea de locuri de muncă. Extinderea nu va beneficia doar clienții, ci și producătorii locali, care vor avea mai multe opțiuni de a-și vinde excelentele produsele.” a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria.

Dezvoltarea unor centre comerciale moderne sunt un element cheie în creșterea performanței economice și a standardelor de viață. Susținem cu tărie apariția unor jucători locali puternici în țările în care banca BERD operează, companii care sunt dispuse să ofere atât finanțarea, cât și expertiza noastră.” a declarat Miljan Zdrale, Directorul Agribusiness pentru Europa centrală și de Sud-Est.

Suntem încântați să urăm Bun-Venit băncii BERD ca partener în investiția noastră în Profi. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu ei ca să dezvolte în continuare rețeaua Profi în România. O parte semnificativă a extinderii planificate vizează localitățile mai mici, de care credem că vor beneficia comunitățile locale, atât prin crearea de noi locuri de muncă cât și prin furnizarea de produse alimentare la prețuri accesibile. De asemenea, suntem încântați de oportunitatea de a sprijini în continuare dezvoltarea acestei povești de succes.” a declarat Andrej Babache, Director pentru Europa Centrală.

BERD este un investitor instituțional lider în România, cu investiții de peste 7,3 miliarde de euro în 384 de proiecte, până în prezent. În plus, banca a mobilizat mai mult de 14 miliarde de euro în investiții din alte surse de finanțare, numai în România.

Prin cele 523 de magazine ale sale, prezente în 272 de localități și cu peste 11.000 de angajați, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,092 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » BERD investește 25 milioane de euro în dezvoltarea rețelei de magazine Profi

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: