Carrefour lansează programul național pentru susținerea conversiei fermierilor români la Agricultura BIO și promovarea produselor BIO românești

Începând din luna martie, Carrefour România inițiază cel mai amplu program integrat de susținere a fermierilor români care vor să treacă la un model de business de tip agricultură BIO/ecologică. Programul reprezintă un angajament pe termen lung, deschis oricărui fermier român care dorește să fie certificat BIO, prin care Carrefour va oferi suport direct pe toată durata procesului de conversie. Scopul este acela de a crea în România un segment puternic de producători certificați BIO, care să poată oferi românilor șansa de a mânca mai bine. Înscrieri, pe platforma dedicată www.crestemromaniabio.ro.

Carrefour

Într-o perioadă în care siguranța alimentară, originea produsului și relațiile cu sectorul agricol au devenit toate probleme esențiale, Carrefour România continuă – după proiecte precum Cooperativa Vărăști sau Act for Food – să promoveze inițiative de dezvoltare a agriculturii pe principii sustenabile, având ca obiective principale atât oferirea de suport direct agricultorilor români, cât și satisfacția imediată a consumatorilor.

Silviu Diaconu, Director Produse Proaspete Carrefour România:

“Creștem România BIO este o mișcare strategică prin care ne angajăm să promovăm potențialul extraordinar al agriculturii BIO în România, atât în ceea ce privește numărul de producători, cât și varietatea produselor oferite, cu certificare la standarde europene și prețuri foarte bune la raft. Deși s-a vorbit mult despre BIO în ultima perioadă, pentru agricultorul român, până acum, a însemnat să își asume singur toate riscurile, ca un salt fără plasă de siguranță.

Acest program vine să îi garanteze că va avea în Carrefour un partener pentru întreg procesul, cu angajamente ferme – de la momentul în care își pregătește dosarul, la toți anii în care se află în conversie, dar nu e încă certificat – și contracte ferme privind comercializarea produselor după certificare. În același timp, inițiativa noastră este o invitație către întreaga industrie de a ne uni eforturile pentru a susține dezvoltarea acestui segment pe termen lung”.

Prin noul program, Carrefour oferă agricultorilor un pachet care cuprinde:

·         acoperirea costurilor în vederea obținerii certificării în primul an;

·         consultanță la cerere, oferită prin parteneri specializați, pentru elaborarea dosarului;

·         contracte ferme pentru preluarea producției la prețuri competitive pentru perioada în care agricultorul nu deține certificare BIO, dar se află în procesul de conversie către aceasta;

·         contract ferm de preluare a producției 2 ani după obținerea certificării;

·         schimb de experiență cu parteneri care au trecut deja prin acest proces;

·         campanii de promovare a produselor și producătorilor români BIO.

Producătorii care își doresc să respecte regulile impuse în agricultura ecologică, conform verificărilor făcute de organismele autorizate, pot aplica în cadrul programului atât în hipermarketurile Carrefour, cât și online, pe platforma www.crestemromaniabio.ro.

Ca parte a aceluiași demers strategic, Carrefour a lansat anul trecut și “Act for Food, acțiuni concrete pentru ca tu să mănânci bine”, program care asigură tranziția naturală către o alimentație sănătoasă, prin intermediul celor patru arii: produse BIO de la producători români sau internaționali, Mărci proprii, Filierele Calității și Cooperativa Agricolă Carrefour Vărăști.

Carrefour:

În România, grupul Carrefour oferă clienților săi multiple posibilități de a face cumpărături, atât în cele 358 de magazine din țară, cât și prin portalul unic www.carrefour.ro, de unde clienţii din Bucureşti pot achiziţiona produse alimentare din secţiunea „Supermarket Online”, dar şi produse nealimentare din secţiunea Carrefour&Partenerii, cu livrare oriunde în ţară sau cu ridicare de la punctele „Click&Collect” din hipermarketurile Carrefour.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,091 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Carrefour lansează programul național pentru susținerea conversiei fermierilor români la Agricultura BIO și promovarea produselor BIO românești

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: