Consiliul Concurenței a autorizat preluarea rețelei PROFI de către MEP Retail Investments SRL

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care MEP Retail Investments SRL preia Profi Rom Food SRL, în urma acordului de vânzare anunțat în luna noiembrie 2016.   

PROFIPolish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat în noiembrie 2016 semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food, reteaua cu cea mai mare extindere din România, către Mid Europa Partners, una din cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii în Europa Centrală și de Est. Valoarea tranzacţiei se ridică la 533 de  milioane de euro.

Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia.

Profi Rom Food SRL are ca obiect principal de activitate aria de retail în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi și tutun (supermarketuri).

MEP Retail Investments SRL este o companie înființată în luna noiembrie 2016, având ca obiect principal de activitate consultanță în management și afaceri. MEP Retail Investments este parte a grupului de investiții de capital privat Mid Europa Partners.

Prin cele 511 magazine ale sale, prezente în 263 de localități, și cu peste 11.000 de angajați, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *