Creștere remarcabilă de 35% pentru Profi în prima jumătate a anului

Profi a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de 35,16% în primul semestru din 2017 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Record de deschideri pentru Profi într-o singură săptămână şi o remodelare. Rețeaua naţională ajunge la 629 de unităţi.

În primul semestru din 2017, retailerul Profi a realizat o cifră de afaceri de 2,15 miliarde de lei, în creştere cu 35,16% faţă de primul semestru din 2016 când a realizat o cifră de afaceri de 1,59 miliarde de lei.

Profi

Profi confirmă, astfel, trendul de creştere previzionat de noi în aceasta analiză, realizată în octombrie anul trecut, când analizam primul semestru din 2016 şi rămâne retailerul cu cea mai mare creştere din retailul alimentar din România.

Saltul de 35,16% al retailerului Profi a fost susţinut şi de numărul mare de magazine deschise în perioada analizată, între 30 iunie 2016 şi 30 iunie 2017, perioadă în care Profi a inaugurat 172 de unităţi.

De remarcat, poate în mod surprinzător, scăderea cifrei de afaceri de pe semestrul 1 din 2017 a retailerului Kaufland.

Record de deschideri pentru Profi într-o singură săptămână

Profi continuă expansiunea deschizând în această săptămână 8 magazine, un record de deschideri pentru retailer într-o singură săptămână.

Astfel, retailerul a deschis la Timişoara, Sibiu, Piteşti, Bucureşti, Roman, Iaşi, Bârlad şi la Săpânţa. La acestea se adaugă redeschiderea într-un nou format a unui magazin din Iaşi.

Magazinul din Timişoara funcţionează în format Standard pe str. Sf. Apostoli Petru şi Pavel, nr. 27, cu o suprafaţă totală de 357 mp, din care sala de vânzări măsoară 275 mp.

Magazinul lansat la Sibiu tot în format Standard este al 10-lea din oraş şi se află pe str. Vasile Aaron, nr. 20, ap.5. Acesta are o suprafaţă totală de 544 mp, din care sala de vânzări este de 388 mp.

Unitatea din Bârlad, judeţul Vaslui, are format Standard şi îşi primeşte clienţii pe str. Cetatea de Pământ, nr. 42-44, întinzându-se pe o suprafaţă totală de 394 mp. Sala de vânzări este de 304 mp.

Magazinul din Săpânţa, judeţul Maramureş, este în format Loco, pe str. Principala, nr.919A, şi are o suprafaţă totală de 392 mp, din care sala de vânzări este de 289 mp.

Cel din Roman, judeţul Neamţ, este în format City, pe str. C.A. Rosetti, nr. 16 şi are o suprafaţă totală de 381 mp, din care suprafaţă de vânzări este de 240 mp.

În Iaşi, noua unitate este amplasată pe Bd. Dimitrie Cantemir Nr. 7, pe o suprafaţă totală de 375 mp, sala de vânzări fiind de 276 mp . Tot în această localitate a fost remodelat şi deschis, acum în format City, magazinul de pe str. Ciurchi, Iași.

Cel mai nou magazin din Piteşti, judeţul Argeş, se găseşte pe Calea Bucureşti, nr.28, la parterul blocului U2 și are o suprafaţă totală de 348 mp, cu o sala de vânzări de 263 mp.

În Bucureşti, un al 35-lea magazin Profi funcţionează acum pe str. Gură Ialomiţei, nr. 1, sector 3. Acesta se întinde pe o suprafaţă totală este de 152 mp, sala de vânzări fiind 127 mp.

Cu magazine prezente în 343 de localități și o echipă de peste 12.000 de oameni, Profi este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Creștere remarcabilă de 35% pentru Profi în prima jumătate a anului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. Kaufland pe minus? Ne oferiți și sursa informației vă rog?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: