Mega Image continuă programul „Gusturi românești de la gospodari”, dezvoltat împreună cu producătorii locali

Mega Image continuă, pentru al șaselea an consecutiv, programul „Gusturi românești de la gospodari”, dezvoltat împreună cu producătorii locali din zona de sud-est a țării, care cultivă sustenabil, în etape verificate pas cu pas, șase legume de sezon care ajung direct pe rafturile magazinelor, proaspete și cu gust autentic, ca odinioară: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia și vinete.

Mega Image

În prezent, programul „Gusturi românești de la gospodari” include peste 140 de fermieri care cultivă legume pe o suprafață totală de peste 86 de hectare, alături de un inginer agronom dedicat, care verifică fiecare etapă a culturii și se implică direct în testarea legumelor înainte de livrarea în magazine.

„Am crescut de la an la an un program unic pe piață prin modul în care ne implicăm în cultivarea legumelor alături de fermieri, pentru a le oferi consumatorilor noștri în fiecare sezon șase legume cu gust autentic, cotrolate în fiecare etapă de creștere. Mai mult, programul Gusturi românești de la gospodari aduce beneficii și pentru producători, de la stabilitate financiară la formarea lor continuă în legumicultură prin consultanță de specialitate, cu impact direct asupra agriculturii locale.

Vom continua investiția în acest program pentru a face cu adevărat o diferență în calitatea produselor pe care le oferim clienților, din producția locală,” afirmă Mircea Moga, CEO Mega Image.

De la sămânță până la recoltă, aproape de producători

Gustul autentic al legumelor cultivate în program se obține cu multă grijă și control al fiecărei etape a recoltei. Astfel, încă de la lansarea programului, Mega Image a alocat o echipă dedicată, coordonată de un inginer agronom, care le-a oferit producătorilor consultanță pe întregul parcurs al culturii, de la analiza solului și a apei, la furnizarea și plantarea semințelor, până la tratarea culturii pe perioada creșterii și la verificarea finală a recoltei.

“Agricultura locală are multe provocări, dar care pot fi ușor depășite prin multă implicare, perseverență și mai ales foarte multă muncă. Așa am crescut și noi acest program alături de fermierii care s-au alăturat și au înțeles că împreună suntem o echipă, că putem să creștem legume sănătoase dacă le supraveghem atent fiecare pas,” spune Emil Ilin, VP Comercial Mega Image.

Procesul de cultivare este îndeaproape supervizat

Pentru a obține legume recunoscute pentru gustul autentic, fiecare pas din procesul de cultivare este îndeaproape supervizat, astfel:

·         Solul și apa sunt testate și analizate pentru a stabili intervențiile necesare pentru recolte.

·         Semințele sunt atent selecționate folosind hibrizi profesionali tradiționali, care asigură gustul autentic al legumelor, dar și uniformitatea culturilor.

·         Consultanță de specialitate și supervizare pentru fiecare pas al recoltei: inginerul agronom dedicat programului intervine în fiecare pas al procesului tehnologic, în funcție de necesitățile fiecărei culturi. În plus, programul oferă o soluție unică pe piață prin intervenția cu prădători naturali pentru combaterea dăunătorilor în culturile de ardei gras și kapia.

·         Legumele sunt testate înainte de a ajunge la raft: fiecare cultură este testată în laborator pentru controlul calității înainte de livrare în magazine.

În plin sezon de vară, imediat după cules, legumele sunt livrate zilnic în magazinele Mega Image și Shop&Go, direct de la producători pentru a asigura prospețimea și gustul autentic.

Campania de comunicare a programului în magazine oferă consumatorilor informații despre proveniența legumelor, despre etapele de cultivare și despre gospodarii care le cultivă cu pasiune și iscusință. Mai multe detalii despre programul Gusturi Românești de la gospodari și gama de legume-fructe de sezon disponibile sub marca proprie Gusturi Românești sunt incluse și în secțiunea dedicată din website.

Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 705 magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *