Much More Market, una din cele mai mari companii de distribuție produse românești din Diaspora, își continuă expansiunea

Compania cu acționariat românesc Much More Market ES, prima companie de tip cash&carry din Spania ce distribuie produse alimentare românești pentru piețele din Spania și Germania și una din cele mai mari companii de distribuție a produselor românești din Diaspora, va mai deschide un magazin tip cash & carry, iar în plus intră și în sistemul de franciză Covirán, al doilea cel mai mare retailer din Spania.

Much More Market, companie ce operează brandul Foodex Cash & Carry dar și brandul de retail HAIDUC, distribuie produse românești către magazinele ce se adresează comunităților de români din Spania, interesate să ofere clienților lor acele produsele cu care s-au obișnuit acasă, garantând calitatea și diversitatea produselor.

Un nou magazin tip cash & carry

Much More Market va deschide un nou magazin de tip Cash & Carry în Roquetas del Mar, al doilea dintre cele 4 puncte de vânzare pe care compania și le-a propus să le deschidă în acest an. Magazinul din Roquetas del Mar a necesitat o investiție de 250.000 de euro, are o suprafață de vânzare de 800 mp, iar cifra de afaceri anuală  a acestuia se preconizează a fi în jur de 2 milioane de euro.

„Alte două astfel de unități tip cash & carry vor fi deschise pe parcursul anului, în alte zone de interes ale Spaniei. Toate aceste deschideri urmăresc creșterea cifrei de afaceri anuale cu 30% (nr. în 2017, Much More Market a avut o cifră de afaceri de 15 de milioane de euro). Nu în cele din urmă, planul de investiții din acest an cuprinde și deschiderea unui depozit dedicat canalului HoReCa, în zona Marbella,” a declarat Mihai Știrbu, Director General Much More Market.

Primul magazin în sistem de franziză Covirán din Diaspora deschis de Much More Market

Much More Market CoviranMuch More Market intră în parteneriat cu Covirán, al doilea cel mai mare retailer din Spania și deschide primul supermarket din Diaspora în sistem de franciză, în Coslada, Madrid, după o investiție totală de aproximativ 250.000 de euro.

Covirán, o rețea de magazine cu produse alimentare și una dintre cele mai importante companii din peninsula Iberică (Spania și Portugalia), este al doilea cel mai mare retailer din Spania după numărul de supermarketuri, cu 3.221 de puncte de vânzare și o suprafață totală de vânzare de 469.212 mp.

„Am optat pentru sistemul de franciză deoarece nu aveam, deocamdată, cunoștințele necesare vis-a-vis de obișnuința de consum a spaniolilor, sortimentația potrivită și nici despre sezonalitatea produselor. Prin parteneriatul cu Covirán ni s-a asigurat training pentru întreg personalul, un punct de plecare extrem de important pentru noi.

În plus, deloc de neglijat, acest parteneriat în sistem de franciză ne asigură scăderea costurilor fixe pentru fiecare magazin, iar cifra de afaceri preconizată este mult mai mare față de cifra de afaceri realizată de un magazin doar cu specific românesc.

Prețuri mai avantajoase la produsele românești

Asta ne ajută și ne susține să practicăm prețuri mai avantajoase la produsele românești pentru clienții noștri. Legat de clienți, am preferat să abordăm o piață de 50 de milioane de oameni, în loc să-i targetăm doar pe cei 1 milion de români răspândiți prin toată Spania.

Românii au început să consume și produse spaniole, iar faptul că acestea nu erau prezente deloc în magazinele noastre, ne-a încurajat să facem pasul către această franciză. Astfel, odată cu acest parteneriat, vom avea mai multe produse disponibile, iar oferta de produse românești va continua să fie prezentă în magazinele noastre,” a precizat Mihai Știrbu.

Astfel, după demararea acestui parteneriat, toate cele 10 puncte de vânzare Much More Market – 5 magazine sub brandul Haiduc plus cele 6 depozite cash & carry – vor fi aprovizionate cu portofoliul complet de produse spaniole.

De ce Covirán?

„La momentul când ne-am hotărât să mergem pe acest sistem de tip franciză, am avut discuții cu Carrefour, Alcampo (brandul de retail Simply) și Covirán, alegându-i pe cei din urmă din două motive importante: flexibilitatea față de portofoliu – Covirán a fost singura dintre cele 3 companii care ne-au acceptat o pondere de 30% din potofoliu să fie reprezentat de produse românești, iar al doilea motiv, la fel de important: au marja de profit cea mai bună,” a precizat Mihai Știrbu.

Ce urmează?

„Peste 2 săptămâni deschidem al doilea magazin în sistem de franciză Covirán, la Carabanchel, Madrid, urmând ca la fiecare 2 luni să mai deschidem câte o unitate. În plus, in urmatoarea perioadă, până la sfârșitul anului, toate celelalte 4 magazine Haiduc vor fi transformate în supermarketuri Covirán. Pentru anul 2019 avem prevăzute deschiderea a 7 unități Covirán noi. 

Iar din punct de vedere cash & carry, așa cum spuneam, aveam în plan deschiderea a încă 2 unități până la șfârșitul anului. În total, în acest an, investițiile Much More Market vor atinge un total de 2 milioane de euro,” a declarat Mihai Știrbu.

Much More Market

În 2017, Much More Market a avut o cifră de afaceri de 15 de milioane de euro, iar în prezent deține o echipă de cca 100 de angajați. Primul magazin din Spania al companiei a fost deschis în 2008, în cartierul Carabancel din Madrid, un magazin alimentar de aproximativ 20 de mp.

La ora actuală, compania acoperă cu distribuția cca 90% din teritoriul Spaniei, prin cele 6 depozite tip cash & carry din Madrid (Valdemoro și Coslada), Castelon, Malaga, Huelva și Roquetas del Mar dar mai deține și alte 5 magazine sub brandul de retail HAIDUC, în Madrid, cu suprafețe de vânzare cuprinse între 150 și 500 de mp și încă 2 puncte de vânzare în Germania.

Mai multe detalii pe www.produseromanesti.es

Pentru listări furnizori noi: email – contact@produseromanesti.es

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Un comentariu la „Much More Market, una din cele mai mari companii de distribuție produse românești din Diaspora, își continuă expansiunea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *