Next_Capitall

NEPI Rockcastle a anunțat rezultatele financiare consolidate pentru anul 2018

În 2018, NEPI Rockcastle și-a consolidat poziția de cel mai important investitor, dezvoltator și operator de proprietăți în Europa Centrală și de Est.

NEPIGrupul și-a extins acoperirea geografică, ajungând la un număr de nouă țări, și a beneficiat de performanțe solide. Compania și-a adaptat constant strategia în sectorul de retail și s-a concentrat pe stabilitatea și creșterea veniturilor pe termen lung.

În 2018, NEPI Rockcastle a realizat investiții de 854 milioane de euro în regiune: peste 594 milioane de euro au fost investite în achiziția de proprietăți premium, iar peste 260 milioane de euro au fost investite în terenuri și în dezvoltarea proiectelor premium.

Cu o experiență de peste 11 ani în Europa Centrală și de Est, NEPI Rockcastle a dobândit un know-how semnificativ în gestionarea proiectelor de retail real estate, precum și un portofoliu mare de centre premium în țări diferite. În acest sens, ne vom concentra în continuare pe managementul activ al portofoliului nostru de proprietăți, acesta reprezentând strategia noastră de dezvoltare pe termen lung.

În 2018, am realizat investiții semnificative în proprietățile noastre pentru a ne asigura că acestea rămân destinația numărul unu în comunitățile din jurul lor. Având în vedere faptul că se află în cea mai bună poziție în care poate beneficia de oportunitățile de creștere din regiune, NEPI Rockcastle și echipa sa sunt încrezători în evoluția operațiunilor care vor genera în continuare valoare și stabilitate, atât pentru companie, cât și pentru comunitățile în care activează”, a declarat Alex Morar, CEO NEPI Rockcastle.  

Portofoliul NEPI Rockcastle la 31 decembrie 2018, achiziții și proiecte de dezvoltare

NEPI Rockcastle a finalizat achiziții și dezvoltări semnificative în 2018, portofoliul său ajungând la 5,9 miliarde euro. Principalele achiziții au fost Aura Centrum – Olsztyn, Polonia; Ozas Shopping and Entertainment Centre – Vilnius, Lituania; Galeria Mlyny Shopping Centre – Nitra, Slovacia și Mammut Shopping Centre – Budapesta, Ungaria.

Principalele proiecte de extindere și dezvoltare finalizate în 2018 au fost: Platan Shopping Centre (extindere) – Zabrze, Polonia; Promenada Novi Sad – Serbia; Shopping City Satu Mare – România; Solaris Shopping Centre (extindere) – Opole, Polonia;

NEPI Rockcastle continuă să își extindă portofoliul prin proiecte semnificative de dezvoltare si extindere, dintre care cele mai importante sunt:

Dezvoltarea centrului Festival Sibiu– România; Extinderea Shopping City Sibiu – Romania; Extinderea Aurora Shopping Mall – Buzău, România; Arena Centar – extinderea și reconfigurarea și dezvoltarea parcului de retail – Zagreb, Croația; extinderea si reconfigurarea Focus Mall Zielona Gora –Polonia.

Performanța financiară și operațională

Veniturile totale din chirii au fost în valoare de 346 milioane EUR în 2018, în creștere cu 29,6% de la 267 milioane EUR în 2017, luând în calcul impactul total al portofoliu Rockcastle. Profitul brut (EBITDA) al companiei a fost de 324 milioane de euro.

Totodată, la nivelul tuturor centrelor comerciale s-au înregistrat 307 de milioane de vizite, iar vânzările chiriașilor au crescut cu 7,5%.

Bilanț

Valoarea totală a portofoliului de proprietăți directe deținut de NEPI Rockcastle este de peste 5,9 miliarde de euro, cu 20% mai mare decât la sfârșitul anului 2017.

Conform profilului geografic de proprietăți directe la 31 decembrie 2018, în funcție de valoarea activelor, România deține cea mai mare pondere din portofoliu cu 36%, urmată de Polonia cu 24% și Ungaria cu 10%.

Strategia NEPI Rockcastle se concentrează în continuare pe realizarea unei performanțe durabile și extinderea prin intermediul dezvoltărilor și achizițiilor. Având ca referință calitatea portofoliului și platforma de management existente, grupul se așteaptă ca rezultatele viitoare să depășească performanțele societăților concurente care operează pe aceleași piețe.

În plus, creșterea PIB-ului este de așteptat să se mențină între 2,8% și 4,5% în Europa Centrală și de Est, în raport cu media UE de 2,2%, ceea ce conduce la o estimare de creștere a retail-ului din regiune și a cifrei de afaceri a chiriașilor în țările în care operează NEPI Rockcastle.

Compania va menține o abordare flexibilă asupra noilor oportunități de dezvoltare și achiziție, având în vedere disponibilitatea investițională.

NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle plc. este principalul investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est. Compania este listată pe piața principală a Bursei de Valori Johannesburg Limited (JSE) și Euronext Amsterdam.

Grupul deține un portofoliu excepțional de proprietăți cu poziție cheie în România, Polonia, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Serbia și Lituania, și se dezvoltă în continuare printr-un program de expansiune pe alte piețe din Europa Centrală și de Est.

Cultura și strategia NEPI Rockcastle se concentrează pe planificare, calitatea execuției, sustenabilitate, etică și evaluarea timpurie a riscurilor.

Grupul este evaluat la standardul Investment Grade de agențiile de rating Standard & Poor’s (BBB, Perspectiva stabilă), Fitch (BBB, Perspectiva stabilă) și Moody’s (Baa3, Perspectiva stabilă).

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » NEPI Rockcastle a anunțat rezultatele financiare consolidate pentru anul 2018
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: