Pawel Musial se întoarce la Profi Rom Food, unde va superviza activitatea rețelei Profi din România

Începând cu această lună, Pawel Musial a devenit Executive Chairman (președintele executiv al consiliului de administrație) PROFI ROM FOOD, rețeaua cu cea mai mare acoperire geografică din Romănia și cel mai mare lanț de retail din punct de vedere al numărului de magazine, conform publicației poloneze Wiadomosci Handlowe. Managerul polonez revine, astfel, în companie la mai puțin de cinci ani de la plecarea sa. Sarcina lui Musial va fi să supravegheze operațiunile companiei, precum și să stabilească direcții strategice pentru dezvoltarea companiei.

ProfiÎn martie 2010, rețeaua de magazine Profi a fost achiziționată integral de Polish Enterprise Fund VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), într-o tranzacție de 66 milioane de euro.

Odată cu această achiziție, Pawel Musial devine președinte al consiliului de administrație Profi Rom Food și apoi directorul general al companiei funcție dețiunută până in 2015, când, după plecarea sa, a fost înlocuit de românul Daniel Cîrstea.

În luna septembrie 2013, Pawel Musial a fost numit membru in consiliul de supraveghere al retailerului rus X5 Retail Group N.V. (X5), dar a continuat să conducă activ rețeaua magazinelor PROFI din România.

Pawel Musial revine la Profi Rom Food ca președinte executiv al consiliului de administrație, o funcție nou creată de companie, unde va avea sarcina să supravegheze operațiunile companiei, precum și să stabilească direcții strategice pentru dezvoltarea companiei.

Noua funcție de Execute Chairman of Profi Rom Food, deținută de Pawel Musial, este confirmată și de profilul său de pe rețeaua LinkedIn.

Vom reveni, în curând, cu detalii oficiale din partea Profi Rom Food.

Foto

Profi

Retailerul PROFI ROM FOOD, ce aparține companiei Mid Europa Partners, operează în România 3 formate de magazine de proximitate: Standard și City, formate destinate urbanului mare și mic și Loco, formatul destinat zonei rurale

Cu aproape 1,200 de magazine și peste 17,000 de angajați, PROFI este rețeaua de retail cu cea mai mare acoperire geografică, recunoscută ca cel mai mare angajator din România.

În 2018, Profi a înregistrat o cifră de afaceri de 5,912 miliarde de lei. Compania de retail și-a reafirmat ținta de a deveni retailerul numărul 1 în 2023, în termeni de cifră de afaceri, cu vânzări de peste 15 miliarde de lei (aprox. 3,2 miliarde de €) și de a opera, în 2023, cea mai mare rețea națională de magazine (cu peste 2.500 de unități în toate tipurile de localități) de tip „value supermarket”.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *