Profi: 1.568 de magazine în 732 de localități, dintre care 187 de magazine sunt în noul format

De la apariția primului său magazin, în 2000, și până la finalul lunii trecute, rețeaua Profi s-a dezvoltat exclusiv în România, inaugurand 1.568 magazine în 732 de localități, și având planuri pentru a se dezvolta în continuare.

Profi

În anul 2020, rețeaua a început un amplu proces de modernizare prin lansarea noului format Profi, cu îmbunătățiri semnificative aduse sortimentului și felului în care acesta este prezentat, oferind consumatorului o nouă experiență de cumpărare.

În prezent, funcționează 187 de astfel de magazine în toate formatele – Super, Loco, City și Go. Treptat, toate unitățile Profi vor fi aduse la noile standarde. Fără excepție, de la jumătatea anului trecut magazinele se deschid exclusiv în noul format la care nu doar sortimentul a fost îmbunătățit, ci și dotările și echipamentele. Procesul continuă în ritm alert, rețeaua investind acum în egală măsură atât în deschiderea de noi magazine, cât și în remodelarea celor existente, dotându-le cu echipamente noi.

La acest proces participa 198 de companii de construcții, electricitate și mentenanță la care se adaugă și cel puțin 150 de companii de transport, toate din România. În proporție de 94% produsele achiziționate de această rețea provin de la companii din România.

Profi colaborează cu peste 200 de producători autohtoni de legume și fructe, având în plan să le creasca numărul la peste 250 în acest an. Profi susține producătorii locali, lista colaboratorilor incluzând 52 de producători de mezeluri, 211 producători de panificație, 35 producători de lactate, 62 producători de prăjituri. Pentru furnizarea marfii Profi lucrează cu peste 1.200 de parteneri, din care peste 90% sunt din România.

Profi, cel mai mare angajator privat din România

Profi furnizează venituri constante celor peste 26.000 de oameni care lucrează în magazinele sale integrate și partener, asigurându-le o viață decentă și un viitor. Rețeaua se extinde, numărul angajaților ei este în creștere, ceea ce consolidează poziția companiei ca cel mai mare angajator privat din România.

Toate acestea sunt urmări firești ale faptului că, nedepinzând de vreo rețea internațională, Profi este un retailer românesc ce susține economia și consumatorul acestei țări, lucrând doar în România.

Mai multe magazine în vechiul format, vizitate de către către inspectorii ANPC

Săptămâna trecută, inspectorii ANPC din București au verificat mai multe magazine Profi din vechiul format, identificând și sancționând o serie de probleme care au fost ulterior remediate de urgență.

”În urma acestui control, a avut loc o întâlnire între conducerile Profi și ANPC în care s-au identificat aspectele care trebuie îmbunătățite în activitatea magazinelor. În concluzie, ne-am asumat că prioritară este sănătatea consumatorului și dreptul acestuia la un comerț civilizat, urmând ca toate constatările făcute de comisarii ANPC să devină o prioritate la nivelul întregii rețele, motiv pentru care, încă de la declanșarea acțiunii am demarat o reevaluarea a procesului de curățenie conform unui calendar bine stabilit,” a declarat Călin Costinaș, Directorul general adjunct Profi.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *