PROFI mărește tempoul în 2017 când vrea să deschidă 200 de magazine

Dacă în ultimii ani PROFI a deschis în jur de 100 de magazine în fiecare an, în anul următor, retailerul vrea să ajungă la un număr de 700 de magazine la nivel naţional, conform declaraţiilor lui Daniel Cirstea, director general PROFI ROM FOOD.

profi-sangeorz-bai-0

PROFI va încheia acest an cu peste 500 de magazine după ce a deschis pe parcursul anului 134 de unități. Mai exact, va încheia anul cu 501 magazine în 257 de localități, pe 22 decembrie fiind programate încă 3 deschideri. Încă de anul trecut, retailerul a crescut ritmul, deschizând 134 de magazine, faţă de 92 uniţăti în 2014.

Expansiunea PROFI, cea care a dus la o prezenţă naţională în 257 de localități, a făcut ca retailerul să ajungă, în prima jumătate a lui 2016, la o cifră de afaceri de 1.590.357.553 de lei, faţă de 1.077.157.554 de lei cât a înregistrat în prima jumătate din 2015. Saltul de 48% a fost cel mai mare din retailul alimentar din România.

PROFI – un nou proprietar, aceeaşi strategie de dezvoltare

La finalul lunii noiembrie 2016, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), fondul de private equity administrat de Enterprise Investors (EI), a anunţat semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către Mid Europa Partners, un alt fond polonez şi una din cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii din Europa Centrală și de Est.

Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 533 de milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie din retailul românesc.

Până la autorizarea acestei tranzacţii de către Consiliul Concurenţei, moment în care noul proprietar îşi poate exprima, cel puţin teoretic, o nouă strategie legată de dezvoltarea reţelei PROFI, managementul retailerului şi-a manifestat dorinţa de a mări ritmul expansiunii, pentru anul 2017 targetul fiind deschiderea a încă 200 de magazine, conform declaraţiilor lui Daniel Cirstea, an în care PROFI va deveni liderul pieţei din punct de vedere număr de magazine.

Cu ocazia atingerii pragului de 500 de magazine în România, retailerul organizează în perioada 17-26 decembrie seria de evenimente desfășurate sub numele de Țara PROFI, în Centrul nou din oraşul Brașov cu diferite activităti: târg, concerte, tehnologie high-tech, sală de cinema 7D, jocuri digitale și multe altele. Mai multe detalii, aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *