Profi a primit aprobarea pentru preluarea a două spații comerciale aparținând Zanfir SNC din orașul Brăila

Retailerul Profi, parte a grupului de investiții Mid Europa, a primit aprobarea De la Consiliul Concurenței pentru preluarea a două spații comerciale aparținând Zanfir SNC din orașul Brăila. Cele două magazine din Brăila au mai fost obiectul analizei Consiliului Concurenţei în 2016 – 2017, când autoritatea de concurență a aprobat tranzacția prin care Zanfir SNC Focşani a cumpărat aceste două magazine, care funcționau la acea vreme sub marca Carrefour Market.

Profi

Cele două magazine Zanfir din Brăila au ca activitate comerțul cu amănuntul de produse alimentare și nealimentare de consum curent.

Autoritatea de Concurenţă a analizat această operaţiune şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

Ultimele două magazine Zanfir SNC

Acestea a fost ultimele două magazine care au primit undă verde pentru preluare din întreaga rețea Zanfir, deoarece în martie 2019, Mega Image a preluat rețeaua Zanfir din Vrancea, unul dintre cei mai mari retaileri locali independenți, ca urmare a aprobării achiziției de către Consiliul Concurenței. Astfel, cele 10 magazine preluate sunt în curs de integrare în cadrul rețelei Mega Image fiind transformate treptat în magazine Mega Image și Shop&Go.

Cele 10 magazine din rețeaua Zanfir sunt situate în orașul Focșani și în împrejurimi, repectiv  Adjud, Panciu, Dărmăneşti şi Târgu Ocna și vor fi integrate de către Mega Image astfel: 8 magazine vor fi transformate în magazine Mega Image, format mediu și mic potrivit suprafeței utile și două magazine vor fi transformate în Shop&Go.

Profi

În aceasta lună, retailerul PROFI a stabilit un record absolut, devenind prima rețea din România care ajunge la 1.000 de magazine. Prin prezența în aproape 500 de localități, PROFI rămâne rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România

în 2018, Profi a înregistrat o cifră de afaceri de 5,912 miliarde de lei. Compania de retail și-a reafirmat ținta de a deveni retailerul numărul 1 în 2023, în termeni de cifră de afaceri, cu vânzări de peste 15 miliarde de lei (aprox. 3,2 miliarde de €) și de a opera, în 2023, cea mai mare rețea națională de magazine (cu peste 2.500 de unități în toate tipurile de localități) de tip „value supermarket”.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *