Carrefour ar putea anunța un parteneriat cu Future Group din India

Carrefour ar putea dezvălui în curând planurile pentru semnarea unui parteneriat cu Future Group, CEO Lars Olofsson fiind aşteptat să viziteze India spre sfârşitul acestei luni sau la începutul lui februarie, după cum s-a anunţat printr-un comunicat de presă.

Lanţul francez de hypermarketuri a anunţat că se află în tratative cu cel mai mare retailer din India, Future Group, şi că s-a ajuns la o înţelegere privind deschiderea de magazine Carrefour în această ţară. Sursele sugerează că Future Group va conduce magazinele, în timp ce Carrefour va organiza aprovizionarea, tehnologia, precum şi rulajul de mărfuri.

În decembrie, Carrefour a pătruns pe piaţa indiană cu un magazin Carrefour Wholesale Cash & Carry, deschis în cartierul Seelampur al oraşului New Delhi. Rapoartele de presă sugerează că lanţul de hypermarketuri plănuieşte să deschidă cel puţin încă două magazine cash & carry în India în acest an şi, de asemenea, a semnat pentru achiziţionarea de imobile în Ghaziabad, suburbie a oraşului New Delhi, şi în Pune, oraş aflat în vestul ţării.

Actualele reglementări ale FDI permit operarea pe teritoriul indian doar a retailerilor cu un singur brand; lanţurile de hypermarketuri multi-brand pot intra pe piaţă doar sub forma cash & carry, prin urmare deservind şi alţi retaileri, nu doar consumatori, sau prin parteneriat cu un agent comercial local pentru support back-end.

Sursa: Planet Retail

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *