După ce a ieșit din Bulgaria, Delhaize Group iese și de pe piața din Bosnia și Herțegovina

După ce a anunţat la finalul lunii februarie 2014 că părăseşte piaţa din Bulgaria, retailerul belgian Delhaize Group – operatorul reţelei Mega Image din România – a anunţat azi, 1 aprilie 2014, că a semnat un acord cu compania Tropic Group BV cu privire la vânzarea magazinele sale din Bosnia și Herțegovina.

Delhaize-Group-logoLuna trecuta, Delhaize Group a anunțat ieșirea de pe piața din Bulgaria, în timp ce anul trecut a vândut operaţiunile din Albania și Muntenegu. Oare urmează exitul din Serbia? După rezultatele financiare ale anului 2013, nici piaţa din Serbia nu arăta foarte bine, ceea ce indică un posibil viitor exit şi din această piaţă.

Delhaize Group a semnat un acord cu Tropic Group BV, prin care renunță la toate de 39 de magazine din Bosnia şi Herțegovina, unde retailerul opera 3 formate: convienience store – sub brandul Mini Maxi; supermarket – sub brandul Maxi şi hypermarket – sub brandul Tempo.

Tropic Group BV este o companie fondată de către Bojan Risović.

Finalizarea tranzacției se preconizează a se finaliza în cel de-al treilea trimestru al anului în curs, sub rezerva aprobarii instituţiilor care reglementează concurenţa.

Delhaize Group este retailerul belgian alimentar internațional prezent în nouă țări de pe trei continente. La sfârșitul anului 2013, rețeaua Delhaize Group a totalizat 3.534 de magazine. În 2013, Delhaize Group a înregistrat venituri de 21,1 miliarde € .

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,053 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » După ce a ieșit din Bulgaria, Delhaize Group iese și de pe piața din Bosnia și Herțegovina

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: