Noul concept Metro Cash & Carry, din Germania, nu a dat rezultate

Perioada de testare de doi ani a noului concept de magazin Metro Cash & Carry, magazine-pilot situate în Siegen, Germania, s-a încheiat şi este puţin probabil ca formatul să fie lansat, potrivit Lebensmittel Zeitung. Iniţial, retailerul a spus că dacă magazinele-pilot din Siegen vor avea succes, conceptul va fi lansat la nivel european. Cu toate acestea, se pare că doar anumite elemente vor fi lansate şi nu întregul concept, cum se preconiza.

Compania a inaugurat primele trei magazine de acest fel în Siegen, Neu-Ulm şi Augsburg în primele şase luni ale lui 2009, cu scopul de a permite diviziei de cash & carry a Metro să se redreseze în urmatorii doi ani, în condiţiile unei pieţe germane de retail in vizibil regres. În plus, compania a planificat să se diferenţieze de concurenţă prin inovaţie şi prin testarea de noi concepte.

În primul rând, retailerul şi-a ajustat sortimentele, reducându-şi gama produselor alimentare cu 20% şi restul cu 40%, încercând facilitarea actului de cumpărare. Cota mărcilor private a crescut de la 10% la 20%.

În al doilea rând, Metro a testat diferite abordări de vânzare.

În al treilea rând, elementele implementate oferă un serviciu de livrare şi un serviciu de consultanţă în merchandising.

În al patrulea rând, retailerul a lansat o strategie agresivă de preţuri, în principal, la produsele de bază. Prin achiziţiile de la producătorii autohtoni, Metro a garantat că nici un alt competitor din regiunea respectivă nu era mai ieftin decât Metro Cash & Carry.

Este de înţeles că acest proces al strategiei de stabilire a preţurilor mici în fiecare zi, combinată cu un număr moderat de promoţii, nu a fost unul de succes. Reducerea semnificativă de produse nu a fost, de asemenea, foarte populară şi, prin urmare, nu va fi derulată. Consumatorii au fost dezamăgiţi în special de gama produselor nealimentare şi se pare că se acordă mai multă atenţie din partea acestora textilelor şi produselor de sezon decât se crezuse anterior. Unul dintre elementele noului concept care a avut rezultatele scontate a fost serviciul de livrare şi de consultanţă care, de acum, va fi extins şi la alte magazine.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Noul concept Metro Cash & Carry, din Germania, nu a dat rezultate
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: