România – cea mai mare creștere a volumului de retail din UE, în luna aprilie

Volumul de retail din România a crescut cu 8,1% în aprilie, comparativ cu perioada similară din 2014, cel mai semnificativ avans înregistrat în Uniunea Europeană, arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Shopping groceryRetailul a înregistrat în aprilie o creştere de 2,2% în zona euro şi de 2,6% în Uniunea Europeană. Expansiunea lunară a fost stimulată de majorarea vânzărilor din sectorul non-alimentar (4,3%), a celor de combustibil auto (3,4%) şi de alimente, băuturi şi ţigări (0,6%).

Credit foto: Shutterstock

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (8,1%), Irlanda (6,9%) şi Ungaria (5,3%), singurele scăderi s-au înregistrat în Luxemburg (9%), Finlanda (2,1%), Slovenia (0,9%) şi Slovacia (0,2%).

În aprilie, comparativ cu luna precedentă, retailul a înregistrat o creştere de 0,7% în zona euro şi de 0,6% în Uniunea Europeană.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în Irlanda (3,2%), România (3,1%) şi Germania (1,7%), iar cel mai semnificativ declin s-a înregistrat în Luxemburg (3,5%), Polonia (2,7%) şi Danemarca (1%).

Sursa: Agerpres

Acest articol a fost redactat de pe noua tabletă Krüger&Matz EDGE1082Detalii despre toate produsele Krüger&Matz găsiţi aici.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » România – cea mai mare creștere a volumului de retail din UE, în luna aprilie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] Romania’s retail volume increased by 8.1% in April compared to the same period in 2014, the most significant advance registered in the European Union, according to data presented by the European Statistics Office (Eurostat). […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: