Carrefour a înghețat prețurile începând cu data de 1 mai, în vederea aplicării reducerii TVA la 9%

Carrefour România a anunţat azi, 6 mai 2015, că începând cu data de 1 mai 2015 a blocat prețurile pentru a pregăti aplicarea ordonanței de urgență nr. 6 din 7 aprilie 2015 privind reducerea TVA la 9% la produsele alimentare precum și la băuturile non-alcoolice.

 

Carrefour Targu JiuSingurele două excepții de la înghețarea prețurilor sunt produsele care se află în promoție sau anumite tipuri de fructe și legume, unde prețurile pot prezenta variații din cauza sezonalității produselor.

Astfel, referitor la prima excepție, imediat după încheierea unei promoții, prețul produsului revine la prețul normal, acest lucru nefiind deloc o creștere artificială.

Referitor la cea de-a doua excepție, menționăm că prețul fructelor și legumelor depinde de țara de proveniență a produselor, de costurile de transport și de cantitatea de produse disponibilă pe piață. În acest sens, Carrefour importă fructe și legume doar în momentul în care acestea nu se găsesc în România.

„Carrefour România a întâmpinat cu bucurie decizia de reducere a TVA-ului la produsele alimentare și la băuturile non-alcoolice de la 24% la 9% începând cu 1 iune. În 2013, am lucrat îndeaproape cu producatorii și procesatorii de produse de panificatie pentru implementarea TVA redusă la pâine, astfel încât prețurile de la raft au reflectat întocmai această modificare.

Începând cu 1 mai am înghețat prețurile la produsele supuse reducerii viitoare a TVA, cu mențiunea ca am continuat promoțiile. Astfel, în momentul în care un produs iese din promoție, acesta va reveni la prețul inițial, adică la prețul normal, acesta nefiind un preț crescut artificial. La o creștere artificială de prețuri clientul ne-ar penaliza imediat și s-ar duce la concurență. În România, concurența este mare, așa că nicio companie serioasă nu va dori să-și alunge clienții prin practici comerciale de această natură.” a declarat Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour România.

Mai mulţi retaileri au anunţat în această perioadă îngheţarea preţurilor la produsele care vor face obiectul reducerii TVA de la 24%, la 9%, printre care PROFI şi Auchan, ca urmare a neîncrederii în rândul consumatorilor că reducerea de TVA la alimente se va reflecta şi în preţul de la raft.

Grupul Carrefour numără în România 174 de magazine dintre care 27 hipermarketuri ‘Carrefour’, 93 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 9 magazine de proximitate ‘Contact’ și un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *