Next_Capitall

Carrefour România anunță extinderea proiectul de colectare inteligentă a deșeurilor SIGUREC 1

Acum un an de zile, mai exact pe 5 iunie 2013, Green Group, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău și Carrefour România, inaugura cu ocazia zilei mondiale a mediului, prima stație inteligentă de colectare a deșeurilor din România, la Buzău – SIGUREC 1.

Sigurec2Prin intermediul SIGUREC 1 se pot colecta deșeuri constând în: PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hârtie, carton și deșeuri de echipamente electrice și electronice.

În paralel, Carrefour și Green Group au testat și soluția de colectare de PET-uri și doze de aluminiu în Carrefour Băneasa și Carrefour Brăila cu ajutorul unor mașini speciale dispuse în interiorul centrelor comerciale.

Prin intermediul acestor două soluții pilot, în ultimul an, au fost colectate:

• 402.206 unități de PET-uri și doze

• 176.229 kg de DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) și carton

Am lansat Magazinul Online www.retail-fmcg.ro/magazin-online

Avantajul principal al proiectelor îl constituie faptul că publicul larg a conștientizat că deșeurile sunt purtătoare de valoare, prin oferirea de vouchere valorice care pot fi folosite la cumpărături în magazinele Carrefour:

• 0,05 RON/PET

• 0.03 RON/doză aluminiu

• 0.01 RON/butelie de sticlă

• o valoare variabilă per kg, pentru DEEE-uri, în funcție de tipul aparatului predat (ex: frigider 0,8 RON/kg, fier de călcat 0,6 RON/kg, laptop 1,5 RON/kg.)

Având în vedere rezultatele foarte bune înregistrate la Buzău, Brăila și București Băneasa, dorim să extindem acest sistem și pentru celelalte hipermarketuri Carrefour din țară” a declarat Andreea Mihai, Director Marketing al Carrefour România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Carrefour România anunță extinderea proiectul de colectare inteligentă a deșeurilor SIGUREC 1
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: