Carrefour va investi până la 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru extindere

Carrefour a anunţat că va majora anul acesta investiţiile pentru a renova şi a deschide magazine, pentru a-şi consolida redresarea din Europa şi a stimula vânzările din China, conform unui comunicat al companiei privind rezultatele financiare pe întreg anul 2015.

CarrefourCarrefour va investi 2,5 – 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru renovarea şi extinderea reţelei de magazine, faţă de 2,4 miliarde de euro anul trecut.

Compania franceză, care a înregistrat a patra creştere anuală consecutivă a veniturilor şi profiturilor, a precizat că aşteaptă momentul potrivit pentru listarea la bursă a subsidiarei sale imobiliare Carmila. Carrefour deţine o participaţie de 42% în Carmila, companie evaluată de analişti la patru miliarde de euro.

Carrefour a propus majorarea dividendelor pentru 2015 cu 2,9%, la 0,70 euro pe acţiune, după ce profitul operaţional a urcat cu 2,4%, la 2,45 miliarde de euro (2,68 miliarde de dolari), în linie cu estimările. În Europa, excluzând Franţa, profitul operaţional a crescut cu 33,4%, pe fondul redresării din Italia şi Spania. În America Latină, compania franceză a avut performanţe solide, în special în Argentina şi Brazilia. În schimb, pe cea mai mare piaţă a sa, cea din Franţa, profitul operaţional a scăzut cu 6,4%.

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

În februarie, Carrefour a semnat un acord cu grupul basc Eroski pentru achiziţia a 36 de hypermarketuri din Spania, cu o suprafaţă totală de 235.000 de metri pătraţi, pentru 205 milioane de euro.

Prezent în Spania încă din 1973, Carrefour este al doilea distribuitor de produse alimentare din Spania, cu 173 de hypermarketuri, 126 de supermarketuri, 419 magazine de proximitate şi 123 de benzinării.

Carrefour, în România

Carrefour numără, în România, 190 de magazine dintre care 29 hipermarketuri ‘Carrefour’, 107 supermarketuri ‘Market’, 43 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’ şi un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail national » Carrefour va investi până la 2,6 miliarde de euro anul acesta pentru extindere
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: